• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
`Müslümanlar kardeşlik bağları ile hareket edilmeli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir takım programlar için Kahramanmaraş`a gelen Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, Kahramanmaraş İKRA DER yöneticilerinden bir heyetle birlikte Çağlayancerit ilçe Müftüsü ile islami sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Çağlayancerit ilçe Müftüsü Âdem Bozkurt, Kahramanmaraş`ın tanınmış alimlerinden Molla Cemal Nar, Meran Vakfı, Rahle Der`i ziyaret eden Göktaş Hoca`ya, Kahramanmaraş İKRA DER Başkanı Ramazan Baykuş, Molla Cemal Özdemir ve Çağlayan Der Başkanı Abdullah Kekil eşlik ederek, İslami camialar ve Müslümanlar arasında sağlanması gereken birlik mesajları verdiler.

Ziyaret programına Rahle Der ile başlayan heyeti Rahle Der Kahramanmaraş Şube başkanı Ahmet Nacar karşıladı.

Daha sonra Kahramanmaraş`ın tanınmış âlimlerinden Molla Cemal Nar`ı ziyaret eden, ardından Çağlayancerit ilçe Müftüsü Âdem Bozkurt`u ziyaret etti. Bozkurt, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçelerinde “Kardeşlik Bilinci” konulu seminerin düzenlenmesinden dolayı sevindiklerini, bu tür programların daha fazla düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Müslüman camialar arasındaki bağların daha kuvvetli olması gerektiğini belirten Göktaş, “Bu gün her zamankinden daha çok kardeşliğe ihtiyacımız var. Bu tür ziyaretler faydalı olduğu gibi devamlı olmalıdır. Müslümanlar içerisindeki bazı küçük ihtilaflar ortadan kaldırılmalı daha çok kardeşlik bağları ile hareket edilmelidir. Müslümanlar birbirlerini hedef haline almaktan ziyade, İslam düşmanlarını hedeflerine almalıdır. Hiçbir mesele bu gün Müslümanların kardeşlik meselesinden daha önemli değildir.”dedi

İyi bir atmosferde geçen ziyaretlerde karşılıklı iyi dilek, temenniler ve memnuniyetler dile getirilirken bu tür ziyaretleşmelerin çok faydalı olduğu ve devamlı olması gerektiği ifade edildi. (İbrahim Koçyiğit–İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir