• DOLAR 32.538
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2433.102
  • ...
Van Oto Sanayi Sitesi esnafı dükkanlarına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van’da bir otelin toplantı salonunda düzenlenen kura çekimi çok sayıda esnafın katılılıyla gerçekleşti. Çekilen kurada Oto Sanayi Sitesi esnafı dükkanlarına kavuştu.

Van Oto Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Muhittin Yıldızbaş’ın işyerlerine harcanan giderlerin tutarını açıkladı. Giderler ve kalan borçla ilgili bilgi veren Yıldızbaş, "Malumunuz 22.07.2012 tarihinde biz yönetim kurulu olarak göreve geldik. Yaklaşık olarak iki buçuk senedir sizlere hizmet vermekteyiz. Sanayi sitemizin durumu hepinizce malumdur. Yaşanan 2 depremden sonra yapılmakta olan 29 metrekarelik dükkanlarımızın tamamı hasar görmüştü ve güçlendirme yapma mecburiyetinde kaldığımız için yeni yaptığımız dükkanların tamamına blok blok projeler çizdik ve belediyeden yeni ruhsatlar aldırdık. 366 dükkanımızın almış olduğumuz güçlendirme projelerine göre güçlendirmelerini yaptık. Güçlendirme masrafı olarak da tamamına yaklaşık olarak 3 milyon 250  iki yüz elli bin lira para harcayarak güçlendirmeleri tamamladık.

260 adet dükkanın çatıları yoktu, dükkan tabliyelerimiz kışın soğuğunda yazın sıcağından tahrip olmuştu ve biran evvel çatılarının yapılması gerekiyordu. 260 adet dükkanın çatılarını tamamladık çatısız dükkanımız kalmadı. Dükkan çatılarına yapılan toplam masraf ise 2 milyon lira para harcadık. 260 adet dükkanın ön demir doğramaları ile arka servis kapılarının tamamını yaptık ayrıca demir doğramalarının korkuluklarını ve kapı kilitlerini takarak hazır hale getirdik. Tüm demir doğramalara yapmış olduğumuz masraflar ise 680 bin liradır." dedi.

"Dükkanları yapan firmaya borcumuz kalmadı"

Dükkanları yapan firmaya bedel olarak bir milyon 238 bin lira ödediklerini ve borçlarının kalmadığını ifade eden Yıldızbaş, "Dükkanların asma kattaki ışıklama pencerelerini PVC'den yaptırdık ve camlarını takarak hazır hale getirdik. Masraf olarak da tamamına 60 bin lira para ödedik. Dükkanların tamamının dış cephe ve yan cephelerinin sıvalarını yapmaya başladık. Bir kısım blokları bitirdik, kalan blokların sıvalarını ise iş sezonu açılınca tamamlayacağız. Ayrıca tüm blokların sıvalarının bedelleri kooperatifimizde hazırdır, iş bitiminden sonra ödemeler yapılacaktır. 366 adet dükkanın dış cephe sıvalarına ise 350 bin lira para ödedik. Tüm blokların ön kısmına yaptıracağımız kilit taşları bazı blokları tamamladık kalan blokları ise iş sezonu açıldığında en kısa zamanda tamamlayacağız ve blokların kilit taş bedeli olarak 450 bin lira para ödedik. Üye sayımıza göre dükkan sayımız eşit olması için yeniden 33 adet 92 metrekare dükkanlar yaptırdık. Dükkanları yapan firmaya para bedeli olarak bir milyon 238 bin lira para ödedik ve borcumuz kalmadı." şeklinde konuştu.

"Kanalizasyon bağlantısını ve içme suyunu her dükkanın içine kadar getirdik"

Altyapı çalışmalarını da bitirdiğini söyleyen Yıldızbaş, "Ayrıca dükkan sayınıza göre 3 üyemiz fazla olduğundan, dükkan haklarını alarak gerekli ekseriyeti sağladık. Üyelerden almış olduğumuz dükkan için 210 bin lira para ödedik ve borcumuz kalmadı. Altyapı olarak tüm dükkanların kanalizasyon bağlantısını ve içme sularını her dükkanın içine kadar getirdik. Dükkan sahiplerinin yapacağı lavabo ve tuvaletlerini istediği gibi alt ve üst kata göre değerlendirme yapmaları için sabit tuttuk. Altyapıya yapmış olduğumuz masraflar için ise 150 bin lira para ödedik. Altyapı için herhangi bir borcumuz kalmadı. Yeni yapılmış olan bloklar ile eski bloklarda eksik kalan dış hat elektrik direkleri olmadığı için, yeniden direkler yaptırdık. Dış hat kablolarını direklere bağladık, dilekler ve dış hat kablolarına 10 bin lira para harcadık." dedi.

"Amacımız biran evvel kiralardan kurtularak dükkanlarımıza kavuşmanızdır"

Dükkanların tam bitmeden teslim edilmesinin sebebi olarak Yıldızbaş, "Ayrıca bir kısım dükkanlarımızın bitirmeden teslim etmemizin sebebi ise esnaf ve sanatkarlarmızın mesleki durumlarına göre dükkanlarının işlerini kendi isteklerine ve sanat durumuna göre yapmaları içindir. Amacımız biran evvel kiralardan kurtularak dükkanlarımıza kavuşmaktır. Sizlerin bizlere vermiş olduğunuz süreden bir yıl daha erken teslim etmemizin sebebi ifade etmiş olduğumuz nedenlerden dolayıdır." şeklinde açıklama yaptı.

352 işyeri kurayla sahiplerine verildi

Hak sahibi isim listesi, blok ve dükkan numaraları, isimli kutulardan noter huzurunda çekilen kuralarla 352 dükkan hak sahiplerine teslim edildi.  (Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir