• DOLAR 32.324
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2299.689
  • ...
Din Bir-Sen Siverek Temsilciliğinden çirkin karikatüre kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Din Bir-Sen Siverek Temsilciliği yayımlamış olduğu basın açıklamasıyla ifade özgürlüğü adı altında Peygamber Efendimizin karikatürünü çizen Charlie Hebdo dergisi ve ona destek veren Cumhuriyet gazetesini kınadı.

Din Bir-Sen Siverek Temsilcisi Mahmut Bozkuş tarafından yayımlanan açıklamada, “Charlie Hebdo dergisi ve Cumhuriyet gazetesi tarafından Peygamber Efendimiz (SAV)'e yapılan hakareti basın özgürlüğü ve düşünce özgürlüğü adı altında göstermiş, yüce dinimizi hedef seçip bütün İslam âlemine büyük bir saygısızlık ve haysiyetsizlik cesaretini gösterebilmiştir.” denildi.

Bozkuş, “Hz. Ayşe'den Peygamber Efendimizin ahlakı sorulduğunda, O`nun ahlakının Kuran ahlakı olduğunu beyan etmiştir. Yeryüzünde adaletin temelini atıp, insanlığın özgürlüğünü oluşturan böyle bir peygambere bu saygısızlığın yapılması kabul edilecek bir davranış değildir. Bu büyük bir oyun ve tahriktir. Amaç; insanlığın özgürlüğüyse daha geçenlerde Halep'te karın altında donarak can veren çocukların ve annelerin feryatları ve babaların esaretlerine ve cesetlerine ne diyeceksiniz? Hani Suriye'de hatırlayacaksınız; yaralı olan bir çocuk bütün bu olup bitenleri Rabbime söyleyeceğim ve sizi şikâyet edeceğim, diyerek zalimleri Allah'a havale etmiş, bu sözlerin ardından hayatını kaybetmişti. Eminim ki bütün bu olup bitenleri yüce Rabbimizle paylaşmıştır. Zalimlerden ölünce terör oluyor ama Müslümanlardan ölünce sıradan bir durum oluyor” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar yek vücut haline gelmelidir”
Açıklamanın devamından Bozkuş, “Müslümanların değerlerine saldıran Charlie Hebdo dergisi, Cumhuriyet gazetesi ve uzantıları olan tüm medya, kuruluş ve yandaşlarını kınıyoruz. Müslümanların yek vücüd haline gelmelerini ve Allah'ın emrine uyup onun göstermiş olduğu tevhid ipine sımsıkı sarılmalarını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir