• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden halka çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti, düşünce ve Fikir özgürlüğü adı altına peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)`e hakaret eden Charlie Hebdo dergisi ve bu dergi üzerinden İslami değerlere yönelik saldırıları gerçekleştirenlere yönelik Cumartesi günü yapılacak Peygambere Saygı Mitingi`ne tüm halkı davet ettiklerini açıkladı.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi adına yapılan yazılı açıklama, Peygamber Efendimizin, “Beni ananızdan, babanızdan, çoluk çocuğunuzdan ve herkesten çok sevmedikçe gerçek mânâsıyla iman etmiş olmazsınız.” Hadisi ile giriş yapılarak Peygamberi sevmenin önem ve ehemmiyetine işaret edildi.

Efendimizi karalama çabaları onları hüsrana uğratacaktır.”

Asırlar boyunca Müslümanların dünya ve ahiretin kurtuluş rehberi olan Hz. Muhammed Mustafa(sav)`e olan sevgi ve muhabbetlerini gösterdikleri belirtilen açıklamada, “Uğruna canlarımızın feda olduğu alemlere rahmet, iki cihan güneşi Resulu Kibriya(sav)`i bizler de bu karanlık asırda sevdik ve yoluna tabi olduk. Ve tüm insanlığın bilmesini isteriz ki asla ve asla O`nun sevgisini kalbimizden söküp alamazlar. Kendini bilmez bazı eblehlerin ona olan düşmanlıkları sadece ve sadece bizim ona olan sevgi ve bağlılığımızı artıracaktır. Onların kof dünya görüş ve değerleriyle belirlemiş oldukları ölçülerle Efendimiz(sav)`i karalama çabaları beyhude ve sonuçsuz kalarak onları hüsrana uğratacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

“Rezil ve alçakça girişime karşı hep birlikte sesimizi yükseltelim”

Düşünce ve  fikir özgürlüğü adı altında insanlığın en değerli bireyleri olan peygamberlere bile saygısızlık yapmaktan çekinmeyenlerin olduğu ve Fransa`da yaşanan karikatür olayına vurgu yapılan açıklamada, “Daha önce Resulullah(sav)`in karikatürlerini yayınlama küstahlığında bulunan bir rezil dergi çalışanlarının öldürülmeleriyle birlikte tüm dünyada küresel küfür cephesi tekrar İslam`ın mukaddesatlarına ve Peygamber Efendimiz(sav)`e dil uzatma cüretinde bulunmaktadırlar. İşin ilginci bu girişime Türkiye`de de bazı kendini bilmez aptalların destek veriyor olmalarıdır. Mustazaflar Cemiyeti olarak Peygamber Sevdalısı halkımıza çağrımız bu rezil ve alçakça girişime karşı hep birlikte seslerini yükseltmeleridir.” çağrısında bulunuldu

Miting Cumartesi günü saat 12:00`de

Açıklamanın sonunda ise yapılacak olan miting ile ilgili bilgiler paylaşılarak, Bu amaçla genelde tüm Türkiye`de özelde ise Diyarbakır`da düzenlenecek “Hz. Muhammed(sav)`e Saygı mitingine tüm halkımızı davet ediyoruz.”

Buna göre; Miting Cumartesi Günü (24.01.2015) Saat:12.00`de Diyarbakır İstasyon Meydanı Mewlud Alanı`nda yapılacağı duyuruldu.  – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir