• DOLAR 32.368
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2324.906
  • ...
Aksaray  İHH'dan  STK'lara kahvaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Aksaray Şubesi STK temsilcileri ve kanaat önderlerinin davet edildiği kahvaltı programı düzenlendi.

Program Aksaray İHH başkanı Önder Özkan’ın selamlama konuşması ile başladı. Daha sonra söz alan İHH Suriye Koordinatörü Muhammed Yorgancıoğlu Suriye’nin 1960 Hafız Esed döneminden bu güne kadar yaşamış olduğu tarihi süreci anlattı.

Arap Baharı ile birlikte çalkalanan bölgede, Suriye’li göstericilerin isteklerine değinen Yorgancıoğlu,  “Muhaliflerin reform isteğini, özgür ve adaletli bir yönetim için ayaklandığını fakat Esed rejiminin gösterileri bastırmak için müdahalede bulunmasından dolayı gerginlik arttı ve çatışmalar başladı. ” Dedi.

Konuşmasının devamında batılı devletlerin İslam dünyasını kendi toplumuna kötü gösterme çabası olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu batılı devletlerin Esad'ı desteklediğini ifade etti.

Konuşmasının sonunda Aksaray’da hizmet veren STK temsilcilerini bölgeye davet eden Muhammed Yorgancıoğlu çalışmaları bizzat yerinde görmeyi ve tecrübe etmeyi fiili dua olarak gördüğünü belirterek konuşmasını sonlandırdı. (Ömer Yıldırım-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir