• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Karbonmonksit detektörü bir aileni hayatını kurtardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`in merkez Şehitkâmil İlçesi Kayaönü Mahallesi`nde ikamet eden Parlak ailesi, kış aylarında soba zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla kullanılan karbonmonoksit detektörü ile ölümden döndü.

Parlak ailesi, geçtiğimiz akşam sobayı yaktıktan sonra uyumaya hazırlanırken, bir süre sonra baş ağrısı ve mide bulantısından dolayı hareket edemez hale geldi. Karbonmonoksit detektörü cihazının alarm vermesiyle birlikte zehirlendiklerini anlayan Salih İsmet Parlak, ailesini uyandırıp camları ve kapıyı açarak, içeriye temiz havanın girmesini sağladı. Daha sonra sobanın içerisinde bulunan ateş kovasını çıkartarak, dışarıya götüren Parlak, durumu alt katta bulunan akrabalarına bildirdi. Eşi ve çocuğunu dışarı çıkaran Parlak, kendisini ve ailesini ölümden son anda kurtardı.

Hayatlarının karbonmonoksit detektörü sayesinde kurtulduğunu dile getiren Salih İsmet Parlak, “Gece sobayı yaktıktan sonra uyumak için hazırlık yaptık. Bir süre sonra baş dönmesi ve mide bulantısı gibi sıkıntı yaşadım. Aradan 10 dakika sonra detektörümüz alarm vermeye başlayınca, zehirlendiğimizi anladım ve çocukları uyandırıp çamları açarak, içeriye temiz havanın girmesini sağladım. Camları açtıktan sonra sobanın içerisinde bulunan ateş kovasını çıkararak dışarıya götürdüm. Eşimi ve çocuğumu da dışarıya çıkardıktan sonra, detektör cihazının üzerinde bulunan telefon numarasını arayıp, iletişim kurmaya başladım. İletişim kurduktan sonra yetkililerden yardımcı olmalarını istedim. Onlarda sağ olsunlar birkaç kez bizi arayarak, sağlık durumumuz hakkında bilgi isteyip, ambulans veya sağlık ekiplerine ihtiyaç olup olmadığını sordular.” dedi.

Salih İsmet Parlak`ın eşi Elif Parlak ise eşi ve çocuğuyla birlikte hayatta kalmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Gece uyumaya hazırlanırken birden detektör cihazından alarm çalmaya başladı. Karbonmonoksit gazından zehirlendiğimizi fark ettik. Daha sonra eşim camları açarak, ateş kovasını sobadan çıkarıp dışarıya götürdü. Bizlerde hep birlikte dışarıya çıkarak temiz hava almaya başladık. Ogün ben, eşim ve oğlum bu cihaz olmasaydı ölebilirdik. Bu cihaz olmasaydı bizler hayatta olmayacaktık. Soba kullanan tüm ailelerin mutlaka bu cihazdan kullanmalarını tavsiye ediyorum.” diye konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir