• DOLAR 32.568
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2413.463
  • ...
Mersin İl Sağlık Müdürü: Şiddetin her türlüsüne karşıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Sağlık Müdürü Doçent Doktor Mustafa Kemal Başaralı, son günlerde sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddeti kınamak amacı ile yazılı bir açıklama yaptı.

Kendi zamanlarından fedakârlık göstererek sağlık hizmetine ihtiyaç duyulan her yerde olduklarını ifade eden Başaralı konu ile ilgili yazılı açıklama yaparak, “Özverili sağlık çalışanları olarak bizler, sağlık hizmetlerini halkımızın tamamına din, dil, ırk ayrımı yapmadan sunuyoruz. Biz halkımızın sağlık çalışanlarının fedakârca çalışmalarından dolayı minnet duyguları içinde olduğunu da çok iyi biliyoruz. Ancak ne yazık ki, toplum içinde şiddeti alışkanlık haline getirmiş olanlar kimi zaman trafikte, kimi zaman evde, bazen sokakta bazen okullarda ve bazen de bizim sağlık hizmeti sunduğumuz ortamlarda karşımıza çıkıyorlar.”  dedi.

Bakanlığın açıkladığı gibi sağlıkta şiddete sıfır tolerans yaklaşımını Sağlık Müdürlüğü yöneticileri olarak aynen benimsediklerini vurgulayan Başaralı, “Sağlık çalışanları olarak adaletten beklentimiz toplum içinde yer alan şiddete meyilli kişilerin adalet önünde hak ettikleri ceza ile cezalandırılmalarıdır” diye belirtti.

Doktoru, hemşiresi, hastabakıcısı, temizlik ve güvenlik görevlileri ile birlikte halka en iyi şekilde sağlık hizmeti vermek isteyen büyük bir aile olduklarını belirten Başaralı, daha sonra “İçimizden herhangi birine yapılan bir saldırı hepimizi çok üzmektedir. Biz şiddetin her türlüsüne karşıyız. Halkımıza kaliteli hizmet vermeye çalışarak,  görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan personelimize yapılan bu saldırıyı esefle kınıyoruz. Bu tür şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını diliyoruz.” ifadelerini kaydetti.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir