• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
Misyonerler çocuklara `haçlı` kolye dağıtıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle son aylarda Suriye`deki çatışmaları bahane ederek Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelere yardım adı altında gelen misyonerlerin, Suruç`un bazı köylerindeki öğrencilere haç takılı kolyeler dağıttığı ortaya çıktı.

Son günlerde Suruç`taki bazı köy okullarında öğrencilere Hristiyanlığın simgesi olan Haç işaretinin takılı olduğu kolyelerin dağıtıldığının ortaya çıkmasıyla misyonerlerin; Suriye`deki çatışmalar sonrası bölgedeki karışıklıktan faydalanarak özellikle Kürt nüfusunun yoğunlukta olduğu bölgelerde misyonerlik faaliyetlerinin arttığı bildiriliyor.

Bir düğün merasiminde dağıtıldığı iddia edilen haç işaretli kolyeler, Şanlıurfa Eğitimciler Derneği Başkanı Ahmet Öztürk`ün köylerdeki öğrencilere kırtasiye yardımı dağıtmasıyla ortaya çıktı. Öğrencilerin boynundaki haçlı kolyeleri fark eden Öztürk, ailelerin çocuklara dağıtılan kolyelerde takılı olan şeyin haç işareti olduğunu bilmediklerini, çocukların ise haç işaretini kılıç olarak bildiklerini söyledi.

Yaşanan vahametin büyük olduğunu söyleyen Öztürk; "Biz dernek olarak okullara kırtasiye yardımı yaparken iki kız öğrencinin boyunlarındaki bir cisimle kılıç gibi dövüştüklerini gördüm. Çocuklara bu nedir dediğimde kolyeye takılı haç işaretini gördüm. Çocuklar bana ‘bu kılıçtır` deyince ben bunun Hristiyanlığın simgesi olan haç işareti olduğunu söyledim. Sonra bu çocukların aileleriyle görüştüm. Aileler, çocuklarının boyunlarındaki kolyenin haç işareti olduğunu bilmediklerini, bilakis normal bir kolye olarak bildiklerini söyledi. Bu işaretin haç olduğunu söyleyince aileler kolyeleri parçalayıp attılar.” şeklinde konuştu.

Özellikle Kürtlerin yaşadığı bölgelerde misyonerlik faaliyetlerinin yürütüldüğünün bir gerçek olduğunu söyleyen Öztürk; "Aileler hem dikkatli olsunlar. Hem de bilinçli olsunlar. Özellikle çocuklarımızı korumak için daha titiz davranmalıyız. Çocuklarımızın boyunlarına neler taktıklarını kontrol etmeliyiz." dedi.

Amerika, Kanada ve İsviçre merkezli olarak faaliyet gösteren Misyonerlerin yeni hedefinin, Türkiye, İran ve Irak'ta yaşayan Kürtler olduğu belirtiliyor. Misyonerlerin, Kürtlerle ilgili tarihi, sosyal ve toplumsal bilgilerin yer aldığı broşürlerin hazırlandığı ve bu broşürlerde Kürtlerin 'Hıristiyanlığın henüz dokunmadığı 20 milyonluk eşsiz bir grup' olarak tanımlandığı ve Kobani`de yaşanan çatışma sonrası oluşan kargaşadan faydalanmaya çalıştıkları ifade ediliyor.

Öte yandan İsviçre'nin Basel ve Basellandt kantonlarında milletvekillerinin öncülüğünde kurulan "Kobanili Çocuklar Üşümesin İnisiyatifi" adı altında Suruç'taki Kobanili göçmenler için İsviçre Köyü inşa edeceği açıklandı. Daha sonra Suruç`ta bir okul müdürünün çağrısı üzerine bir grup İsveç Lions Kulüpleri aktivisti Suruç'a gelerek Kobanili mültecilere ağırlıklı olarak da çocuklara yardım eşyası dağıtması bu çalışmaların bir parçası olarak görülüyor. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir