• DOLAR 32.625
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2508.106
  • ...
Mardin'e bir kazanım daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, 19. Yüzyılda Mimarbaşı Sarkoz Lole tarafından yapılan ve PTT Genel Müdürlüğünden kiralanan tarihi binanın alan ve işleyişiyle ilgili olarak bilgi verdi.

Binanın tarihi Mardin’de konumlandığını,1143 metrekare kapalı ve 517 metre kare açık alana sahip olduğunu belirten Ağırakça, yapının dokuz oda, bir restoran ve iki idari birimden oluştuğunu söyledi.

Rektör, tarihi binanın Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından amacına uygun şekilde işletileceği ve denetleneceğinin altını çizerek: “Mardin’de gelişen turizm sektörünün eğitimli personel ihtiyacını karşılamak ve şehrin sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmak amacıyla üniversite olarak turizm ve eğitimi birleştireceğiz” dedi.

Bununla turizmin sahip olduğu potansiyelin gelişmesinde üniversite olarak büyük katkılar sunmayı hedeflediklerine de işaret eden Rektör Ağırakça, bu çalışmayla turizm olgusu ile ilgili sosyal farkındalık yaratacaklarını ifade etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Sosyal Tesisleri olarak kullanılacak tarihi yapı üniversitede görev yapan tüm idari ve akademik personeli ve aileleri için lokal hizmeti vererek, bütün öğrenci ve vatandaşlara açık olacak. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir