• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Buz kütleleri tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova'da etkili olan kar yağışından sonra ilçe merkezindeki ev ve işyerlerinin çatı saçaklarında oluşan buz kütleleri vatandaş ve belediye tarafında kırıldı.

Karlıova’da etkili olan yoğun kar yağışının ardından ilçe merkezinde başlayan dondurucu soğuklar nedeniyle ev ve iş yerlerine ait çatılarda uzun buz sarkıtları oluştu. Karlıova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, etkili olan kar yağışı ve yaşanan don olayları sonrasında ev ve işyerlerinin çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtlarının olası bir faciaya neden olunmaması amacıyla çalışma başlattı.

İlçe merkezindeki caddeler üzerinde bulunan iş yerlerinin çatılarında oluşan buz sarkıtlarının, kaldırımlarda yürüyen vatandaşlar ve işyeri sahiplerine tehlike oluşturmaması için harekete geçen ekipler, itfaiye aracı merdiveni yardımıyla buzları kırdı.

Bazı işyerlerinin çatısında biriken kar çökme tehlikesi oluşturduğu için işyerleri sahibi tarafında biriken karı kendi imkanlarıyla çatılarda temizledi.  İtfaiye ekipleri, ilçe merkezinde yürüyen vatandaşların, yüksek binaların saçaklarında oluşan uzun buz sarkıtlarının olduğu alanlarda geçerken dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir