• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Filistinli Gençten Telaviv`de Eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AA'da yer alan habere göre Siyonist İsrail Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Micky Rosenfeld, “Tel Aviv'de bir otobüse düzenlenen bıçaklı saldırıda, 5 kişi ağır yaralanırken, 4 kişi ise hafif yaralandı.” açıklamasında bulunurken Haaretz, yaralı sayısının 12 olduğunu belirtti. Bazı kaynaklarsa bu sayının 16'ya yükseldiğini aktarıyor.

Siyonist Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, oldukça işlek olan Maariv Köprüsü yakınlarında gerçekleşen olay sonrası, muhtemel başka bir saldırının önlenmesi için geniş güvenlik önlemleri alındığı belirtildi.

Siyonist "Walla" sitesi, bıçaklı bir kişinin otobüsün içinde ilk saldırıyı gerçekleştirdiğini ve altı kişiyi yaraladığını, daha sonra otobüsten kaçmayı başararak olay yeri yakınlarında ikinci bir saldırı gerçekleştirdiğini ve dört kişiyi daha yaraladığını söyledi.

Görgü tanıkları eylemcinin ilk önce otobüsün şoförünü bıçakladığını ve şoförün bağrışlarının uzaktan duyulduğunu, şoförün bıçaklanmasının ardından otobüsün içinde büyük bir karmaşa yaşandığını, insanların arka kapıya doğru kaçıştıklarını fakat yaralı şoförün kapıları açamadığını söyledi.

Onlarca fanatik Yahudiden oluşan yerleşimci grubu, dün sabah (20 Ocak Salı) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir