• DOLAR 32.494
  • EURO 34.604
  • ALTIN 2479.915
  • ...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş adına yayımlanan basın açıklamasında, binlerce öğretmenin hiçbir gerekçesi olmadığı halde idarenin hatalı işlemi nedeniyle resen istemedikleri okullara gönderildiklerini söyledi.

Diyarbakır İl Mili Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu bu uygulamanın öğretmenleri bulundukları ilçede resen istemedikleri bir okula atamaya zorlamak olduğunu söyleyen Memiş, öğretmenleri sürgüne gönderircesine, özür durumlarını bile göz ardı ederek, yerlerini değiştirmenin büyük bir hata olduğunu söyledi.

“Bireylerin kendilerine uygulanacak kuralları önceden bilmeleri gerekir”

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hukuk devletlerinde ve idare hukuka uygun davranmak zorunda olduğunu belirten Memiş, “Hukuk devletinin en büyük özelliği bireylerin kendilerine uygulanacak kuralları önceden bilmeleridir. Yönetmelikte bahsedilen kural ile idarenin yaptığı işlem bireyler aleyhine hak kayıpları doğurmamalıdır. Oysa burada binlerce öğretmen hiçbir gerekçede yokken idarenin hatalı işlemi nedeniyle resen istemedikleri okullara gönderilmiştir. Bu işlem yürürlükteki tüm mevzuatlara ve insan haklarına aykırıdır. Hiç kimseye zorla bir yaptırım uygulanamaz. Norm fazlası öğretmenleri bulundukları ilçeyi tercihe zorlamak onları bulundukları ilçede aynı zamanda da ikamete zorlamaktır ve bu işlemde Anayasal bir suçtur.”dedi.

Son olarak anayasaya göre hiç kimsenin bir yere ikamete zorlanamadığını söyleyen Memiş, “Diyarbakır ilinde bu uygulamaya maruz kalan öğretmenlerin açacakları davaları kazanacağına inanıyoruz. Şuan resen atanan birçok öğretmen mahkemelerin yolunun tutacağı aşikârken İl Milli Eğitim Müdürlüğü hem kendini hem den yargıyı meşgul eden bu uygulamayı hemen iptal etmesini bekliyoruz.”ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir