• DOLAR 32.579
  • EURO 34.949
  • ALTIN 2430.549
  • ...

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile T.C Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında, Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde KOSGEB temsilciliği kuruluşu ve işletilmesi ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı.

Gerçekleştirilen protokole KOSGEB Diyarbakır Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Fidan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcısı Metin Aslan ve Genel Sekreter Ferdani Gökdere katıldı.

Konuyla ilgili konuşan DTSO Başkanı Ahmet Sayar, amaçlarının Diyarbakır’daki işletmelere verilecek olan KOSGEB hizmet ve desteklerinin oda bünyesinde daha etkin, yaygın bir şekilde sunulmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Yakın zamanda Kredi Garanti Fonu Diyarbakır şubesinin de oda bünyesinde hizmet vermeye başlayacağını belirten Sayar, KOSGEB temsilciliğinin de katılımıyla, girişimcilere üst düzey hizmet vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Protokolde konuşan KOSGEB Diyarbakır Hizmet Müdürü Mehmet Fidan ise, yapılan protokolden duymuş olduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fidan, “ Bugüne kadar ticaret ve sanayi odası bünyesinde 15 dönem girişimcilik eğitimi verildiğini ve bu eğitimler sonunda yaklaşık 1500 girişimcinin sertifika sahibi oldu, gerçekleştirilen protokolle bu işbirliğinin çok daha güçleneceğini.” söyledi. (İLKHA)