• DOLAR 32.572
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2438.004
  • ...
9 yaşındaki çocuğun harçlık uğraşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da çoğu çocuklar hem çalışıyor, hem de okuyor. Kimi çocuklar okul dışındaki vakitlerinde bir işyerinde çıraklık yaparken kimisi ise cadde ve sokaklardakitrafik tehlikesini aldırmadan plastik pet toplayarak harçlık kazanıyor.

Batman`da kimi çocuklar ailelerinin maddi imkânsızlıklarından dolayı okulu tamamen bırakıp çalışma hayatına atılıyor, kimisi ise hem çalışıp hem okuyor. Yavuz Selim Mahallesi`nde ikamet eden 9 yaşındaki Bilal Tanboğa da hem okuyor hem de plastik pet ve naylon poşetleri toplayarak haçlık kazanmaya çalışıyor.

Küçük Bilal: üşümemek için çabası faydasız

9 yaşındaki çocuk sözde üşümemek için taktığı kocaman eldivende de elleri soğuktan titriyor. Giydiği ayakkabıyla da çorabında kuru bir yer bırakmıyor. İple bağladığı plastik meyve kasalarıyla arkasından çekerek kentin cadde ve sokaklarında çöp konteynerlerin bulunduğu yerleri dolaşıp tehlikeli trafik akışını aldırmadan plastik pet topluyor. Küçük Bilal, harçlık kazanmak için bazen seyir halindeki araçlar arasında kayboluyor.

Yedi nüfuslu ailenin oğlu Bilal Tanboğa Yavuz Selim İlkokulu 4`cü sınıfta okuyor. Sabah işe giden Bilal Tanboğa, öğleden sonra da okulla gidiyor.

“Harçlık kazanmak için plastik pet topluyorum”

Ailesinin maddi durumu kötü olduğu için çalışmak zorunda kaldığını söyleyen Bilal Tanboğa, “Biz, 5 kardeşiz. 14 yaşındaki en büyük abim Eyüp bir senedir evden kaçmış. Evde çocuk olarak iki küçük kız kardeşim ve bir de ablam var. Benle ablam okul okuyoruz. Ablamla Yavuz Selim okuluna gidiyoruz. Kirada oturuyoruz. Babam inşaat işçisidir. Bende harçlık kazanmak için hem okula hemde plastik pet ve naylon poşet toplayıp satıyorum.” dedi. (M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir