• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
AA: Peygamber Sevdalıları Miting düzenliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Platformun dönem sözcüsü Adnan Akgönül, AA muhabirine, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırıları bahanesiyle bazı karikatürlerin yayınlanmasının kabul edilir olmadığını söyledi.

Bu kapsamda platform olarak tepkilerini dile getirmek adına 24 Ocak Cumartesi günü, "Peygambere Saygı" mitingi gerçekleştireceklerini ifade eden Akgönül, bu miting ile peygambere yapılan hakarete sessiz kalmayacaklarını ilan edeceklerini belirtti.

Akgönül, bu konuda üzerlerine düşen görevi yerine getirmek istediklerine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Fransa'da sözkonusu dergiye yapılan saldırı bahanesiyle efendimiz aleyhinde karikatürlerin yayınlanması çirkin iftira ve çizimlerin yapılması yaygınlaştı. Buna karşı Avrupa ülkelerindeki yetkililerin duyarsızlığı kendini tam anlamıyla gösterdi. Bu nedenle bizler, Hz. Muhammed'in ümmeti olan müminler olarak bu hakaret ve iftiraları kabul etmeyeceğimizi asla buna sessiz kalmayacağımızı ilan etmek için platform olarak bir miting tertipledik."

"Peygamberimiz kendi canımızdan ve ailelerimizden önceliklidir" diyen Akgönül, bu miting ile hakaret edilen şahsiyetin sıradan biri olmadığını ifade edeceklerini kaydetti.

Akgönül, şöyle dedi:

"O, canımızdan, ailemizden, çoluk çocuğumuzdan ve her şeyden daha öncelikli olan bir zattır. İslami bütün değerlerimizi peygamberimizden biliriz. Peygamberimize yapılan hakaretleri asla tasvip ve kabul etmeyiz. Buna karşı sessiz kalmadığımızı ilan etmek için tertipleyeceğimiz mitinge tüm halkımızı bekliyoruz."

Akgönül, peygamber sevgisiyle halkın bu mitinge yoğun katılım göstereceğine inandıklarını dile getirdi.

(AA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir