• DOLAR 32.559
  • EURO 34.875
  • ALTIN 2431.792
  • ...
Engelli Suriyeliye protez müjdesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli mültecilerin kaldığı Suruç Yatılı İlköğretim Okulunda yaşayan 54 yaşındaki Suriyeli engelli mülteci kadına Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçinin talimatıyla protez bacak takıldı.

Üç yıl önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle dizden aşağısı kesilmek zorunda kalan ve o günden bu yana tekerlekli sandalyeye mahkûm kalan bir kadın, yapılan sağlık kontrollerinin ardından durumunun protez bacağa elverişli olması üzerine kadının bacağına protez bacak takıldı.

Engelli kadının bacağına protez takılması için gerekli yardımları yapan Suruç Kaymakam Çiftçi, hayallerine kavuşan kadını kaldığı Suruç Yatılı Bölge Okulunda ziyaret etti.

Suriyelilerin misafir, kendilerinin de ev sahibi olduklarını söyleyen Çiftçi; “ Suriyeli kadın sığınmacının görevlilerimizce yapılan araştırmada durumunun acil olduğunu belirledik. Hemen devletimizin imkanlarını seferber ederek kendisini hastaneye gönderdik gerekli kontroller yapılarak kendisine çok istediği protez bacağa kavuşturduk bundan sonraki yaşamında inşallah daha rahat yürüyecek ve kendi kendine işlerini yapabilecek.” dedi.

Ev sahibi olmanın gerektirdiklerini yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Çiftçi,  ilçedeki tüm Suriyelilerin hizmetine koşmaya devam ettiklerini kaydederek bugüne kadarki zorlu süreci ilerleyen günlerde açılacak olan yeni çadır kentle aşacaklarını sözlerine ekledi.

Protez bacağa kavuşan Suriyeli kadın ise: “Bana bu mutluluğu yaşatan ve bizlere kucak açan herkese teşekkür ederim. ” dedi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir