• DOLAR 32.446
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2479.506
  • ...
"Dini aşağılama BM nezdinde suç sayılsın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Müslüman Alimler Birliği tarafından  yapılan yazılı açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris'te, Charlie Hebdo dergisinin, binasına düzenlenen silahlı saldırıdan sonraki ilk sayısında kışkırtıcı karikatürleri yayımlaması kınandı.

Açıklamada Müslümanlardan, şiddetten uzak, mabetlere zarar vermeden tepkilerini barışçıl gösterilerle sürdürmeleri talep edilerek şu ifadelere yer verildi:

" Bazıları, tüm dünyayı aydınlatan medeniyet, ilim ve ahlaki değerlere sahip büyük bir ümmetin duygularını hiçe sayıyor. İslam sadece Hazreti Muhammed'e değil, tüm dinlere, peygamberlere ve kutsal değerlere hakareti haram kılar. Müslüman ülkeleri, kutsal değerlerin aşağılanmasının suç sayılması için BM'ye sunmak üzere yasa tasarısı hazırlamaya çağırıyoruz" ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Fransa’da  son iki hafta içinde Müslümanlara yönelik saldırıların arttığına değinilerek, tüm Batı dünyasından, ülkelerinde yaşayan, çalışan ya da turist olarak bulunan Müslümanların korunması için gerekli tedbirleri almaları istendi.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir