• DOLAR 32.343
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2317.92
  • ...
4 Bakan Yüce Divana Gidecek Mi? İşte Cevabı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Genel Kurulu'nda, dört eski Bakan ile ilgili Soruşturma Komisyonu Raporu görüşüldü.

TBMM Genel Kurulu'nda, gündemdışı konuşmaların ardından Danışma Kurulu önerisi ele alındı. Öneride; Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer  Güler, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddialarla ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu Raporu'nun ele alınması ve Genel Kurul'un görüşmelerin bitimine kadar çalışması yer aldı.


EGEMEN BAĞIŞ KARARI

Eski AB Bakanı Egemen Bağış'ın Yüce Divan'a sevk edilmesini içeren önergeTBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

Genel Kurul'daki gizli oyamaya, 517 milletvekili katıldı. Oylamada, 245 kabul, 255 ret oy çıkarken, 7 milletvekili çekimser kaldı, 6 oy boş çıktı, 4 oy da geçersiz sayıldı.

Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, oylama sonucunu açıklarken, Bağış'ın Yüce Divan'a sevk edilmemesine karar verildiğini belirterek, Komisyon Raporu'nun kabul edildiğini ifade etti.

MUAMMER GÜLER KARARI

TBMM Genel Kurulu'nda, muhalefet milletvekillerinin Güler'in Yüce Divan'a sevk edilmesi için verdikleri önergenin gizlioylamasına 513 milletvekili katıldı.

Oylamada, 241 kabul, 258 ret oyu çıkarken, 6 milletvekili çekimser kaldı, 4 oy boş çıktı, 4 oy da geçersiz sayıldı. Güler'in Yüce Divan'a sevi reddedilirken, "Yüce Divan'a sevk edilmesine gerek olmadığı" yönündeki rapor kabul edildi.

ZAFER ÇAĞLAYAN KARARI

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi kabul edilmedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, muhalefet milletvekillerinin Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi için verdikleri önergenin gizli oylamasına 517 milletvekili katıldı. Oylamada, 242 kabul, 264 ret oyu çıkarken, 7 milletvekili çekimser kaldı, 1 oy boş çıktı, 3 oy da geçersiz sayıldı. Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevi reddedilirken, "Yüce Divan'a sevk edilmesine gerek olmadığı" yönündeki rapor kabul edildi.

ERDOĞAN BAYRAKTAR

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı Egemen Bağış'ın "Yüce Divan"a sevk edilmeme kararının ardından son olarak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar için verilen önerge 219'a karşı 288 oyla reddedildi.

Genel Kurul'dan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eski AB Bakanı Egemen Bağış'la ilgili Yüce Divan kararının belli olmasının ardından son olarak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'la ilgili karar için de gizli oylama işlemi tamamlandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir