• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ayın değeri 'Şefkat ve Merhamet'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü ve uygulamaya konulan “Başarıda Hedef 12 İçin 12 Adım Projesi”, “Hedef 11 Değerler Eğitimi” uygulama faaliyetleri kapsamında Ocak ayında Okullarda ‘Şefkat ve Merhamet’ değeri işlendi.

Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, yaptığı açıklamada; “Ocak ayının değeri olan ‘Şefkat ve Merhameti” tüm okul ve kurumlarımızda işledik. Zira şefkat ve merhamet öyle bir dildir ki, sağır duyabilir kör görebilir.” dedi.

"Şefkat, karakter eğitimi çalışmalarımız için en üst değerdir"

Sarı, “Şefkat öyle bir değer ki, tüm değerleri kapsar. Değer eğitiminin konusu olarak seçtiğimiz ‘Şefkat ve Merhamet’ kavramını kazandırmak, kişiyi sorumluluk sahibi, dürüst, adil, hoşgörülü ve duyarlı yapar. Bu yüzden şefkat, karakter eğitimi çalışmalarımız için en üst değerdir. Öğrencilerimizle yaptığımız bu çalışmamızda hazırladığımız mesajlarımızı, insanlarımıza bir kez daha şefkat ve merhameti hatırlatmaktır. Çünkü şefkatin olduğu yerde şiddet olmaz. Şefkatli insan kendinin ve başkalarının yararına çalışır. Kendine ve başkalarına zarar verebilecek her şeyden kaçınır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir