• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
UÜ Biyoloji Bölümü`nde lisans eğitimi akredite oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Lisans Programı, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından beş yıllığına akredite edildi.

UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, 2011 yılında başlattığı akreditasyon çalışmalarının meyvesini aldı. Biyoloji Bölümü lisans programı, FEDEK tarafından 14-16 Aralık 2014 tarihleri arasında değerlendirilerek akredite edildi.

Değerlendirme toplantısı, Uludağ Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Kamil Dilek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Prof. Dr. Müfit Parlak ve Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. M. Ayberk Kurt`un katılımıyla Rektörlük A salonunda yapıldı.

Törende FEDEK değerlendirme ölçütleri dikkate alınarak hazırlanan rapor, FEDEK Takımı adına Prof. Dr. Çimen Atak tarafından sunuldu.

Raporda, Biyoloji Bölümü`nün genç ve dinamik akademik kadro yapısının, öğretim üyelerinin yüksek yayın performansının, Türkiye`de az sayıda bulunan Herbaryum ve Zooloji Müzesi`nin ve UBİT tarafından düzenli olarak yapılan Öğrenci Kongrelerinin lisans eğitiminde önemi dile getirilerek, bölümün bu anlamda güçlü olduğu vurgulandı.

UÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Fen-Edebiyat Fakültesi`nde akreditasyon değerlendirme sürecini ilk olarak tamamlayan bölüm oldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir