• DOLAR 32.589
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.46
  • ...
Eli kanlı Sisi`den katliam itirafı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sisi, Polis Günü münasebetiyle yayımlanan televizyon konuşmasında, "2014 yılında polise ve askere silah doğrultan 208 kişi öldü, benzeri suçlamalarla 955 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin yaklaşık yarısı soruşturmaların ardından serbest bırakıldı" ifadelerini kullandı.

Konuşmasını şiddet olaylarında hayatlarını kaybeden polislerin çocukları arasında sürdüren Sisi şunları söyledi: "Gözaltına alınanlar ve sorgulananlar, gözaltına aldıkları esnada (öldürülebilirdi) ama hayır. Çünkü hukuku Cumhurbaşkanından en sade vatandaşa kadar herkese uyguluyoruz."

TERÖR ESTİREN SİSİ TERÖRÜ KURUTMUŞ

Mısır'ın tüm dünyayı terör konusunda uyardığını belirterek, "Terör kaynaklarını kurutan ilk ülkelerden biri Mısır'dır. Mısır olmasaydı bölge farklı şekilde olurdu. Mısır bölgenin, Avrupa ve dünyanın istikrarının bedelini ödüyor" şeklinde konuştu.

Mısır'ın İsmailiyye kentinde 25 Ocak 1952'de polisin işgalci İngiliz güçlerine valilik binasını ve silahlarını teslim etmemeleri üzerine yaşanan çatışmalarda 50 polis hayatını kaybetmiş, 80'i yaralanmıştı. Bu sebeple 25 Ocak Mısır'da Polis Günü olarak kutlanıyor.

Dönemin Genelkurmay Başkanı olan Sisi, 3 Temmuz 2013 tarihinde ülke yönetimine yaptığı askeri darbe ile iktidara gelmişti. Sisi, Mayıs 2014'te yapılan seçimler sonucu Mısır Cumhurbaşkanlığı makamına oturdu.

BARIŞÇIL DARBE KARŞITI GÖSTERİLERDE 3 BİN 553 KATLETMİŞTİ

Mısır'da 30 Haziran gösterileriyle başlayan ve darbe ile tırmanan siyasi gerilim neticesinde yapılan katliamların bilançosu 3 bin 533 ölü, 11 bin 520 yaralı olarak belirlenmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir