• DOLAR 32.567
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2408.046
  • ...
4 Bakan için Meclis`te oylama başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Genel Kurulu'nda, gündemdışı konuşmaların ardından Danışma Kurulu önerisi ele alandı. Öneride; Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski İçişleri Bakanı Muammer  Güler, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkındaki iddialarla ilgili kurulan Soruşturma Komisyonu Raporu'nun bugün ele alınması ve Genel Kurul'un görüşmelerin bitimine kadar çalışması yer aldı. 

BAKAN İÇİN OYLAMA GÜNÜ

Meclis Genel Kurulu'nda haklarında yolsuzluk ve rüşvet iddiası bulunan 4 eski bakan hakkında oylama yapılacak. Oylama her bakan için ayrı ayrı ve gizli yapılacak.

Milletvekilleri, il sırasına göre ve isimleri okundukça kabinlere girerek kendilerine verilen önergenin kabulü için beyaz (evet), reddi için kırmızı (hayır), çekimser için yeşil pulları zarfın içine koyacak ve kupalara atacak.

Gizli oylamada, üzerinde herhangi bir işaret bulunmayan farklı renklerdeki yuvarlak oy pusulaları kullanılacak.

Beyaz renkli pusula olumlu, yeşil renkli pusula çekimser, kırmızı renkli pusulu olumsuz oy anlamına geliyor.

Bu oy pusulaları kabinlerdeki kutulara atılacak. Bakanların Yüce Divan'a sevki yönünde karar için 276 oyun "beyaz" olması gerekiyor.

YÜCE DİVAN İÇİN 276 OY GEREKİYOR

Yüce Divan kararı çıkması için 276 milletvekilinin oyu gerekiyor. Bunun sağlanabilmesi için AK Parti'nin 53 fire vermesi lazım. Nitelikli çoğunluğun yakalanmaması durumunda, kabul oyları fazla olsa bile, Yüce Divan'a sevk gerçekleşmeyecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir