• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Şartlı Eğitim Yardımı kapsamında liseye devam desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Batman`da okulu erken bırakma riski altında olan lise çağındaki yoksul çocukların liseye devam oranlarını arttırmak amacı ile, Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) programı kapsamında “Liseye Devam Teşvik” bileşeni geliştirildiği açıklandı.

Yapılan açıklamada, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, “Liseye Devam Teşviki, Avrupa Birliği`ne (AB) uyum sürecinde, ‘Türkiye`deki Şartlı Eğitim Yardımı Programının Lise Devam Oranları Üzerine Etkisinin Arttırılması Projesi` şeklinde AB Komisyonuna sunulmuş ve AB Komisyonu tarafından onaylanmıştır. Lise Teşvik Ödemesi yalnızca, Şartlı Eğitim yardımları kapsamında mevcutta hak sahibi olan ve yapılan merkezi sorgulamalar neticesinde şartları sağladığı tespit edilen ailelerin 9, 10 ve 11`inci sınıflarda okuyan ve 2014 Ekim ya da Kasım aylarının herhangi birisinde yüzde 80 ve üzeri devam şartını sağlamış çocuklarına yapılmıştır.” denildi.

Lise Teşvik Ödemesi, şartları sağlayan her bir öğrenci başına 172,89 Türk Lirası şeklinde ödendiğini belirten Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü, “Lise Teşvik Ödemesi 2014 Aralık ayında ve 2015 Aralık ayında sadece bir kereye mahsus yapılacak ödemelerdir. Bu bileşen kapsamında 5 bin 400 öğrenci için toplamda 933 bin 606 TL yardım aktarıldı. Liseye Devam Teşvik bileşeni kapsamında, ülkemizdeki tüm Sosyal Yardımlaşa ve Dayanışma Vakıfları arasında Vakfımız birinci olmuştur.” İfadeleri yer aldı.. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir