• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Yemen`de Gösteriler Yine Kana Bulandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeman’de yaklaşık iki aydır devam eden Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih aleyhtarı gösteriler son haftalarda şiddetlendi. Eylemlerde bugün yine kan aktı.

Bugünkü gösterilerin en şiddetlisi, dün 17 kişinin öldüğü Taiz kentiydi. Güvenlik güçleri ve sivil kıyafetli silahlı kişilerin göstericilerin üzerine ateş açtığı bildirildi.

Reuters`a açıklama yapan görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin ateş açtığını ve sivil kıyafetli polisler olduklarını düşündükleri kişilerin de göstericilere sopa ve hançerlerle saldırdığını söyledi. Göstericilerin de güvenlik güçlerine taş atarak karşılık verdiğini belirten görgü tanıkları, yaralananlar olduğunu kaydetti, ancak sağlık yetkilileri henüz konuya ilişkin açıklama yapmadı.

Hudeyde kentinde de göstericiler dünkü olaylarada 17 kişinin öldürülmesini protesto etmek amacıyla dün akşam sokaklara çıktı. Gösteriyi dağıtmaya çalışan güvenlik güçlerinin açtığı ateşte 2 kişi öldü. Güvenlik servisinden bir yetkili de bu haberi doğruladı.

BAŞKENT DE KARIŞTI

Bugün başkent Sana’da da gösteri düzenleniyor. Reuters haber ajansı Devlet Başkanı Salih taraftarlarının, taş ve silahlarka eylemcilere saldırdığını duyurdu. Gelen ilk haberlere göre bir gösterici öldü, sekizi de yaralandı.

MUHALEFET YARDIM İSTEDİ

Şiddet olayları devam ederken muhalefet partileri uluslararası yardım talebinde bulundu.

Muhalefet partileri dün gece yayımladıkları bildiride, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih, Salih`in oğulları ve yakınlarıyla bu kişilerin kontrolündeki güvenlik güçleri ve askeri unsurların barışçı gösteri yapanlara planlı saldırı düzenlediğini ifade etti. Partiler, uluslararası toplum, bölgesel güçler ve insan hakları örgütlerinden ülkede akan kanın durdurulmasına yardım etmelerini istedi.

İKİ AYIN BİLANÇOSU: 120 ÖLÜ

Yemen`de Devlet Başkanı Salih`in 32 yıllık iktidarını bırakmasını isteyen yönetim karşıtları haftalardır gösteriler yapıyor. Salih ise gitmesi halinde ülkenin karmaşaya sürükleneceğini söyleyerek iktidarı bırakmayı reddediyor. Gösterilerin başladığı 11 Şubat`tan bu yana 120`den fazla kişi öldü, 5 bin kişi yaralandı.

Ajanslar

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir