• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hayırseverlerden Kızıltepe deki bin öğrenciye giyim yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe`nin Gürmeşe (Badina) Mahallesi (Köyü) İlkokulu öğretmeni Ömer Ali Ataibiş`in girişimleri üzerine İstanbul`dan gelen hayırsever iş adamları, Gürmeşe ilköğretim okulunda 120 öğrenciye daha sonrada Kızıltepe bulunan ve Suriyeliler için açılan okuldaki 880 öğrenciye kışlık elbise ve ayakkabı yardımında bulundu.

İşadamlarından oluşan heyet ilk önce Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nü ziyaret etti. Ardından,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç,  Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı ve AK Parti İlçe Başkanı Murat Durgan,ile beraber yardımların dağıtılacağı Gürmeşe köyüne geçtiler.

“Yapılan talep üzere bölgeye geldik”

Yapılan yardım ile ilgili hayırsever iş adamları adına bir konuşma yapan İstanbullu iş adamı Fehmi Bilge şunları söyledi: “Biz Gürmeşe ilkokulunda görev yapan Ömer Ali Ataibiş`in girişimleri üzerine İstanbul`dan bir gurup iş adamı ile beraber geldik. Buradaki okullarımızda bulunan öğrenciler için özellikle Suriyeli öğrenciler için onların ihtiyaçlarını gidermek adına burada bulunuyoruz. İnşallah getirdiğimiz şeyleri buradaki öğrenci arkadaşlarla paylaştık. Şu anda bin öğrenci için ihtiyaç belirlenmişti. Onun için bin öğrenci için özellikle kışlık kıyafet elbise, ayakkabı gibi şeyler getirdik. İnşallah bundan sonrada elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz.”

“Kardeşlik ve uhuvvet ruhunu geliştirmemiz lazım”

Bölgeye daha fazla hizmet beklediklerini ve uhuvvet ve kardeşlik ruhunun geliştirmesi gerektiğini vurgulayan AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Murat Durgan ise “Buralara daha fazla hizmet bekliyoruz. Kardeşlik ve uhuvvet ruhunu daha da yaygınlaştırıp genişletmemiz lazım. Allah razı olsun arkadaşlarımızdan. Bunun devamını bekliyoruz.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir