• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
DİKA Yönetim Kurulu Mardin'de toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Yönetim Kurulu üyeleri, Mardin’de toplandı.  Toplantıya Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt valileri, belediye başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları ile il genel meclis başkanları katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz’dan devralan Şırnak Valisi Hasan İpek, kalkınma ajansların önemine değindi. Kalkınma ajanslarının yerel kalkınmanın dinamiği olarak kurulduğunu belirten Vali İpek, “Şuan birçok kurum farklı farklı teşvikler veriyor. Benim arzum, kalkınmaya yönelik verilen tüm teşviklerin kalkınma ajansları tarafından koordine edilip tek elden verilmesidir.” dedi.

DİKA Genel Sekreteri Tabip Gülbay ise 2014 yılı bütçesinden 2015 yılı için ikinci bir mali destek programına çıktıklarını ve bu yıl için de bölgeye 10 milyon lira aktarılacağını söyledi.

Toplantıda görüşülen gündem maddeleri arasında ajansın 2015 Yılı Meyveciliğin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’nın Kalkınma Bakanlığı’nın görüşleri doğrultusunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile birlikte ortak mali destek programı şeklinde yürütülmesi hususu görüşüldü.

Kalkınma Bakanlığı tarafından uygun görülen Ajansın 2014 yılı Bütçesi Kurul’un onayına sunularak 2014 yılı Bütçe Uygulama Sonuçları hakkında üyelere bilgi verildi.

Ajans öncülüğünde ve Siirt Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürüttüğü hazırlık çalışmaları kapsamında başlangıç ve ön mutabakat toplantıları yapılan “Siirt Tekstil Kent” güdümlü projesi görüşüldükten sonra onaylandı.

Şırnak ili sınırları içerisinde Serbest Ticaret Bölgesi ihtiyacı (İhracata Yönelik Üretim Serbest Bölgesi, Sınır Ticaret Merkezi gibi) ve kurulacak uygun yer için fizibilite raporu hazırlanması konusu görüşüldü.

2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’na ilişkin Program Kapanış Raporu Kurul üyelerine sunulduktan sonra toplantı sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir