• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Eğitim Bir Sen Beşiri Şubesi, çirkin karikatüre tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir Sen Beşiri Şubesi, Fransa`da Hz. Muhammed`in karikatürünü yayımlayan Charlie Hebdo dergisinin özel sayısından 4 sayfayı yayınlayan Cumhuriyet gazetesi ve ona destek verenleri yazılı basın açıklaması ile kınadı.

Eğitim Bir Sen Beşiri Şube Başkanı İshak Aksoy tarafından yapılan açıklamada, “İslam karşıtı söylem ve eylemlerden cesaret alan dergi, yine Peygamber Efendimizi çizerek kapağına taşımıştır. İslam'ın anlamı ‘Barışı tesis etmek`, elçisinin görevi de ‘Alemlere rahmet` olmaktır. Hal böyleyken İslam'ı terör ile yan yana koyanları ve Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa`yı (s.a.v) dillerine dolayanları telin ediyoruz. Bu saldırılar, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Kutsal değerlerimize yapılan bu saldırılar büyük bir saygısızlıktır ve Müslümanları ötekileştirme çabalarıdır.” dedi.

“Bu hakaretin karşısında sessiz kalmak o kâfirlerin yanında olmaktır”

Peygamber Efendimize yapılan bu hakaretin tüm Müslümanlara yapıldığını belirten Aksoy, “Batı dünyası daha önceden camilere saldırılar düzenleyerek buna zemin hazırlamıştır. Saldırılar camilere, Müslüman halklara yapılmaktadır. Bu kirli senaryolar batının bir oyunudur. Bu hakaretin karşısında sessiz kalmak o kâfirlerin yanında olmaktır. Hem bu hakaretin yanında saldırılar Müslümanların şahsında İslam`ın değerlerine yapılmaktadır. Sesimizi her zaman yüksek tutmalıyız. Müslüman kardeşlerimizin yanında yer almalıyız. Ben bu hakareti yapanları lanetliyorum.” dedi.

“Bu çirkin hakarete Müslümanlar sessiz kalamaz”

Türkiye`de bu çirkin karikatüre destek verenleri kınadıklarını belirten Aksoy, “Bu çirkin hakarete Müslümanlar kesinlikle sessiz kalamaz. Eğer yapılan bu çirkin hakarete Müslümanlar sessiz kalırsa, bu demektir ki hala Müslümanlar derin bir uykudadır. Tıpkı nasıl ki Filistin`de Müslümanların sessizliğinden güç alarak Yahudiler Filistinlilere saldırıyorlarsa, bu durum karşısında sessiz kalırsak saldırıları devam edecektir.” diye konuştu. (Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir