• DOLAR 32.515
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2486.048
  • ...
SON DAKİKA
Gaziantep`teki STK`lardan çirkin karikatüre büyük tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa`da Charlie Hebdo dergisinin, Hz. Muhammed (SAV) tasvirli karikatür yayımlamasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Çirkin karikatüre sert tepki gösteren Gaziantep`teki STK`lar, İslami kutsalları hedef alan saldırılara, basın özgürlüğü denilemeyeceğini belirttiler. STK`lar, hiç kimsenin Hz. Muhammed`e (SAV) ve Müslümanların kutsal değerlerine hakaret etme hakkının olmadığını ifade ettiler.

 “Peygamberimize dil uzattırmayız”

Karikatür olayını sert bir dille kınayan Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Eroğlu, “Son Charlie Hebdo saldırılarının üzerindeki şaibe daha kalkmadan, batı emperyalizmi İslam`ı ve Müslümanları bir düşman olarak dünya kamuoyunun önüne koyması büyük ve organizeli bir program yürürlüğe koydu. Saldırıların ilk anından itibaren köhnemiş batı zihniyetinin fikir babaları ve yerel uşakları bir düğmeye basılırcasına aynı cümleleri ifade ettiler. İslam`ın ve Müslümanların tüm kutsallarını tekrardan değerlendirilmesi gerektiği gibi söylemlerde, İslam toplumu içerisinde aşağılık kompleksi oluşturma gibi bir algı operasyonu başlattılar. Tüm bu toplum mühendisliği karşısında Müslümanlardan, güçlü ve birlik içerisinde kuvvetli bir ses çıkması gerekirken savunmacı ve suçluluk psikolojisi içerisinde kimi entelektüel İslami kesimlerden cılız bir sesin dışında çokta ciddi bir tepki yoktur. Bizler Peygamberimiz uğruna canı en başta olmak üzere her şeyimizden vazgeçen Muhammedileriz. Batı ve ülkemizdeki köhnemiş bazı zihniyetler unutmansın ki bizler bu uğurda canımızı feda eder. Yine de Peygamberimize dil uzattırmayız.” dedi.

“Rabbim Müslümanları uyandırsın”

Batı dünyasında son yıllarda İslam`a yönelik saldırılarda bir artış olduğunu belirten Ensar Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Abdulkadir İyikasap, “Özellikle İslam düşmanları İslam karşıtlığına yönelik yayın ve faaliyetlerin hızlı bir şekilde artığını görmekteyiz. Batı dünyasında bazı mihraklar bu İslam karşıtlığını körüklemekte ve desteklemektedir. Bizler İslam`ın kutsallarına yönelik her türlü hakaret içerikli söylem, yayın ve faaliyetleri şiddetle kınamaktayız. Ümit ediyoruz ki bu saldırlar son bulur. Gerek Kudüs`te İsrail`in Mescid-i Aksa`ya yönelik saldırıları, gerekse de batıda camilere yönelik saldırlar ve yakma olayları bunların hepsi tahmin ediyorum ki Müslümanların tepkisini ölçmeye yönelik alıştıra alıştıra bu tür eylemler yaparak ileride gayet Müslümanlara normal gelecek şekilde  ve en son yapılan adımda da bu tepkileri en aza indirmek olduğunu düşünüyorum. Rabbim Müslümanları uyandırsın, diyorum. Yine Müslümanları bu noktada duyarlı olmaya çağırıyorum.” şeklinde konuştu.

“Kimse İslam dinine ve değerlerine hakaret edemez”

Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, “Son günlerde basın özgürlüğü adı altında İslam`a büyük bir hakaret söz konusudur. Basın özgürlüğü başkasının kutsalına hakaret etme hakkını hiç kimseye vermez. Bu basın özgürlüğü diyerekten kesinlikle ve kesinlikle kimse İslam dinine ve değerlerine hakaret edemez. Tabi ki Fransa`da olan bu olay hoş bir olay değildir. İslam hoş gürü dinidir. Peygamberimiz siz başkasının dinine dil uzatmayın ki kimsede sizin dininize dil uzatmasın diye sahabeleri ve Müslümanları uyarmıştır. İslam dini bunu emrediyor. İslam hoş görüyü emrediyor. Başkasının dinine ve başkasını kutsalına hakaret etmemeyi emrediyor. Ama bizim dinimize de hakaret edildiği zaman tabi ki bizimde buna tepki göstermemiz ve bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Ama batının yapmış olduğu hareketlerde bu konuda yanlıştır. Hiçbir zaman İslam sizin dininize hakaret etmiyorsa siz neden İslam`ın değerlerine hakaret ediyorsunuz. İslam Peygamberine ne hakla hakaret ediyorsunuz.” diyerek tepki gösterdi.

“Müslümanlar hiçbir zaman kâfirlerden korkmazlar”

Milyonlarca Müslüman katledilirken Avrupa ülkelerinin kılının dahi kıpırdamadığını belirten Göral, “Bunun yanında milyonlarca Müslüman katledilirken, kılı dahi kıpırdamayan bu medya basın özgürlüğünden bahseden medya, neden sesini çıkarmıyor da bu özgürlüğünü burada da kullanmıyor da, ben burada özgürüm demiyor da, ABD israil ve Avrupa ülkeleri nasıl siz Müslümanları katledersiniz demiyor da 12 kişi katledilince adeta kıyameti kopararak dünyayı ayağa kaldırıyor.” diye konuştu.

Emperyalizmin temelinde bir algı ekseni olduğunu belirten İyilik Der Gaziantep Şube Başkanı Talip Çelik, “Müslümanları terörist gösterme, Müslümanları hep kötü insanlar olarak gösterme algısı var. Adaleti temsil eden Müslümanlarken, iyiliği ve merhameti, temsil eden Müslümanlar iken, Müslümanları öyle bir göstermeye başladılar ki, sanki gaddar olan barbar olan Müslümanlardır. Bunu da kendi medyalarında anlatmaya ve bu şekilde bir algı operasyonu oluşturmaya başladılar. Bununla da insanların İslam`a girmesini önlemek için yapılan bir oyundur.” dedi

“Bunlara destek verenleri lanetliyoruz”

Çelik, “Bugün Ortadoğu`da kan döken kim, kendileri. Kendileri teröristin en önde gidenleri iken ne yapıyorlar, algıyı değiştiriyorlar. Biz bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Biz kesinlikle Peygamberimize dil uzatılmasını asla kabul etmiyoruz. Müslümanlar bir araya gelerek en iyi bir şekilde tepkilerini ortaya koymalıdır. Müslümanlar bir araya gelmedikçe bunlar bizim kutsal değerlerimize dil uzatmaya devam edecektir. Ayrıca bunlara destek veren Cumhuriyet gazetesi ve benzeri gazeteleri lanetliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Avrupa`nın sicili hiç de temiz değil”

Peygamber Sevdalılar Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü Sözcüsü Mehmet Nakşi Erat, “Geçen hafta mizah dergisine yapılan saldırı sonucu Fransa tüm dünya liderlerini toplayarak bir gövde gösterisi düzenledi. Fakat Fransa`nın ve Avrupa`nın geçmişine baktığımızda bu konuda sicilleri hiç de temiz değildir. Dolayısıyla Fransa geçmişte birçok İslam beldesini işgal etmiş ve Müslümanların namusunu ayaklar altına alarak talan etmiştir. Bir o kadar da insanı katletmiştir. Halen de birçok ülkeyi sömürmektedir. Avrupa ülkeleri sürekli Müslümanlara dilleriyle ve güçleriyle savaş açmıştır. Avrupa`da gerek camilere, gerek Hz. Muhammed (SAV) gibi bir şahsiyete sürekli iftira atarak, hakaret ederek dil uzatmıştır. Son olarak da yaptıkları çirkin karikatürlerle dil uzatmışlardır.” şeklinde konuştu.

“Alçakça hakaretini nefretle kınıyoruz”

Batının ikiyüzlülüğüne vurgu yapan Erat, “Bu son yaşanan olayda Fransa iyi bir ülke rolüne bürünerek, kendisini temize çıkarmaya çalışmıştır.  Bizler bu derginin yapmış olduğu alçakça hakaretini nefretle kınıyoruz. Yine ülkemizde bazı medyaların bu dergiye destek verdiğini görüyoruz. Biz yapılan hakareti asla kabul etmiyoruz. Dolayısıyla Müslümanların sessiz kalmamasını ve tepkilerini ortaya koymasını istiyoruz. Özellikle her gün İslam düşmanlarının Müslümanları katlettiğini görüyoruz. Müslümanlar o kadar katliam yapıyor. Hiç kimse bunlara sesini çıkarmıyor. Netanyahu utanmadan bir de o yürüyüşe katılıyor. Her gün Gazze`de katlettiği masum çocukları unutarak. Netanyahu hangi yüzle oraya gitti. Aynı şekilde onu da lanetliyoruz. Öldürülen 12 kişi nasıl ki insan ise her gün katledilen Müslümanlar da insandır. İkiyüzlü batının bunu da görmelerini istiyoruz.” şeklinde ifadeler kullandı.

“Avrupa sözde dünyaya insanlık dersi vermeye çalışıyor”

Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (Umut Der) Başkanı Ahmet Kurt, “Fransa`da yapılan saldırının ardından, Avrupa ülkeleri sözde dünyaya insanlık dersi vermeye çalışıyor. Oysa geçmişlerine baktığımızda, özelde dünya Müslüman ve coğrafyalarına yapmış oldukları zulmü sanırım tüm dünya görüyor. Halen de masum insanların kanlarını oluk oluk akıttıklarını görüyorlar. Örneğin bugün bebek katili olan İsrail başbakanının orada olması ve terör devleti İsrail`e Avrupa`nın da destek vermesi bunun en bariz göstergesidir. Tüm bu katliamlar yaşanırken ve halende devam ederken bakıyoruz ki mizah dergisine yapılan saldırının ardından güya dünyaya insanlık dersi vermeye kalkan bir haçlı ittifakını görüyoruz.” dedi

“Bu senaryoları daha öncede gördük”

Bütün Müslümanların bu alçakça saldırıyı lanetlemesi gerektiğini belirten Kurt, “Bizler Müslümanlar olarak bu senaryoları daha öncede gördük. Daha önce de bu haçlı ittifakının kirli yüzünü gördük. Burada şu hususa da dikkat çekmek istiyorum. Maalesef Peygamberimize yapılan bu hakareti ifade özgürlüğü adı altında dünyaya servis eden Fransa`nın ekmeğine yağ süren Türkiye`de de bazı medya organları var. Peygamberimize yapılan bu çirkin hakareti onlarda servis ettiler. Şimdi burada bu noktaya da dikkat çekmek lazımdır. Aynı zihniyetin tüm tepkilere rağmen yayınladığını gördük. Bizi burada ilgilendiren husus şudur. Tüm Müslümanların bir araya gelmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Batı`nın İslam coğrafyasında döktüğü kanın haddi hesabı yoktur”

İHH Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, “Charlie Hebdo dergisinin uğradığı saldırıyı kendi tahrikleri sonucu olarak görmeyip, suçu yıllarca zulmettikleri Müslümanlara yıkma çabalarına boyun eğmeyeceğiz. Suriye`de, Irak`ta, Doğu Türkistan`da, Arakan`da, Filistin`de, Mali`de, Nijerya`da Cezayir`de ölen binlerce insanın canını değersiz görüp, kendi birkaç kaybı için sokaklara dökülen Batılı liderler ve insanların, önce ellerindeki masumların kanını yıkamaları gerekir. Bugün herkes şunun farkındadır ki Batı, bir ülkeye demokrasi götürmekten bahsediyorsa orada bombalar patlayacaktır, orada çocuklar ölecektir, orada kadınlar ölecektir, orada kan akacak, gözyaşı dökülecek ve feryatlar kopacaktır. Batı`nın çok gelişmiş kitle imha silahları ile İslam coğrafyasında döktüğü kanın haddi hesabı yoktur. Hiçbir Müslüman sizin hakaretlerinize karşı sessiz kalmayacak, sizden merhamet dilenmeyecektir.” diye belirtti.

“Fransa, yeryüzündeki fitne ve fesadın merkez üssü ülkelerden biridir”

AGD Gaziantep Şube Başkanı Mehemet Fatih Evyapan, “Geçtiğimiz günlerde Fransa`nın başkenti Paris`te Charlie Hebdo Dergisine ve çalışanlarına yapılan saldırıya yönelik tepkiler sürüyor. Bu olaya gösterilen ilk tepkilerin derli toplu bir düşüncenin yansıması olmasını zaten beklemiyorduk. Ancak bu saldırının ardından ısrarla İslam`a ve Müslümanlara dil uzatmak sistemli bir propagandadır.  11 Eylül saldırılarının ardından Batı`da oluşturulan İslam terörü imgesinin bu topraklarda yaşayan kalem ve kanaat sahipleri tarafından dillendirilmesi ise elbette bir aymazlıktır. Cezayir`de, Mali`de, Orta Afrika Cumhuriyeti`nde, Libya`da, Irak`ta, Afganistan`da, Nijerya`da ya da bir başka İslam ülkesinde işgaller ve terör nedeniyle akan her damla kanda en az ABD kadar, en az İsrail kadar, en az İngiltere kadar Fransa`nın da parmağı vardır. Fransa yeryüzündeki fitne ve fesadın merkez üssü ülkelerden biridir. Fransız halkının birçoğunun da kendi ülkesinin işlediği cinayetlerden haberi dahi yoktur.” ifadelerini kullandı.

 “İslam dininin değerlerine saygısızlık yapmak ancak alçaklık diye nitelendirilir”

Charlie Hebdo ve ülkemizdeki yandaşlarının yeni bir senaryo peşinde olduğunu belirten Vefa Der Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Yılmaz ise, “Batı haklı çıkmak için Müslümanları terörist olarak göstermektedir. Yaşananlara sebep olan necis küfür dergisi, haçlı seferinin zihinsel kodlarını taşımaktadır. Yine bu dergi İslam'ın kutsallarını yeniden hicvederek saldırılarına devam edeceği küstahlığını göstermiştir. Yaptıkları bu ahlaksızca saldırılar ile İslam coğrafyasını tahrik etmeye devam etmektedirler. Şunu unutmasınlar ki rüzgâr eken fırtına biçer. Hiç kimsenin haddi değildir Müslümanların değerlerine dil uzatmak. 28 Şubatta Siyonizm ile kol kola giren bazı gazeteler şimdi de bu derginin alçakça yayınladığı karikatürü yayınlıyor. İslam dininin değerlerine saygısızlık yapmak ancak alçaklık ile nitelendirilir. Bu davranış Müslümanlar tarafından asla kabul edilebilir bir davranış değildir.” diyerek tepki gösterdi.

“Artık bir araya gelmenin vakti gelmiştir”

Hiç kimsenin Hz. Muhammed`e (sav) ve Müslümanların kutsal değerlerine hakaret edemeyeceğini belirten Abi Der Gaziantep Şube Başkanı Selçuk Taş, “Hz. Peygamber bizim için her şeyden daha önemlidir. Hz. Peygamber bizler için vazgeçilmezdir. O bizim annemizden, babamızdan, eşimizden, ailemizden, malımızdan her şeyimizden daha kıymetli ve değerlidir. Ona yapılan bir hakareti asla kabul edemeyiz. Allah`ın Resulune ve Müslümanların en değerli şahsiyetine dil uzatanları rabbim dillerini kurutacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Fransa insanları diri diri yakmıştır”

Gaziantep Rehber Der Başkanı Mustafa Kaya , “Dünyada her gün İslam coğrafyalarında yüzlerce Müslüman`ı katledilirken sesini çıkartmayan Avrupa ülkeleri kendi vatandaşlarından 12 kişi öldürülünce tepki göstererek batı ikiyüzlülüğünü yine ortaya koymuştur.  Fransa kurulduğu günden beri özellikle Müslümanları bir kıyımdan geçirmektedir. Örneğin Maliye sözde barışı sağlamak için giden Fransa insanları diri diri yakmıştır. Sadece Arakan mı ? Hayır. Arakan gibi daha nice ülkeler ve buna benzer birçok yerde ya birebir kendisi insanları katletmiştir. Ya da dolaylı yollardan destek vermiştir.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir