• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
"Kur'an-a bağlılık artarsa kimse Hz. Peygamber'e hakaret edemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa’da yayım yapan Charlie Hebdo adlı mizah dergisinin Hz. Muhammed’e (S.A.V), yayımladığı karikatürle hakaret etmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Hz. Peygamber’e (S.A.V) yapılan hakarete tepki gösteren Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkerim Ünalan, konu ile ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendirmelerde bulundu.

“Hz. Peygamber’e (S.A.V) hakaret etmek hiçbir akla ve ahlaka sığmaz”

İnsanların inandığı dini değerlere hakaret edilmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Ünalan, “İnsanların kutsal saydıkları varlıkların aleyhinde konuşup, kötü sözler söyleyerek insanları tahrik etmemek lazım. Kaldı ki dünyada 1 buçuk milyar kadar mensubu olan İslam dininin yüce peygamberine hakaret etmek hiçbir akla ve ahlaka sığmaz. İnsanoğlu hiçbir konuda sınırsız özgürlüğe sahip olamaz. Her özgürlüğün bir sınırı vardır. Bir insanın özgürlüğü, başka bir insanın özgürlüğünün kısıtlandığı yerde sona erer. Onlar, bir yandan diyalogdan, iş birliğinden ve kardeşlikten söz ederken diğer yandan bununla bağdaşmayan ve buna ters düşen hareketlerde bulunuyorlar. Bu çifte standarttır, doğru değildir. Nasıl ki biz herkesin kutsal değerlerine saygı gösteriyorsak onlar da hadlerini bilmelidir.” dedi.

“Peygamberimize sahip çıkmalıyız”

Müslümanlar arasındaki ihtilaf ve Kur’an-ı Kerim’e bağlılığın azalmasıyla İslam dininin kutsal değerlerine saldırılar yapıldığına işaret eden Ünal, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde de görünürde Müslüman olup, yaptıkları açıklamalarla İslam dışı durumlar sergileyen kimseler var. Müslüman, Peygamber’in çizgisinde olan ve buna göre hareket eden kimse demektir. Peygamber Efendimize saldıran insanların yanında yer almak İslam’la bağdaşmaz. Bunu kınıyoruz. Onun için Peygamberimize sahip çıkmalıyız. Allah Peygamber’ini koruyacaktır. Bu tarz karikatürler insanların dikkatini çeker, İslam’ı incelemelerine vesile olur. Peygamber Efendimizin saygısı ve sevgisi hep devam edecek. Allah’ın izniyle dışarıdan gelen darbeler en ufak kötülük getirmeyecektir. Müslümanların bugünkü sorunu Peygamber Efendimize ve Kur’an-ı Kerim’e bağlılıklarının zayıf olmasıdır. Asıl sorun budur. Müslümanlar hakkıyla Kur’an-a bağlı olurlar ise kimse bunu yapamaz. Dolayısıyla Müslümanların bundan ders çıkarması gerekir. Birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.” (Hamza Adiyaman/Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir