• DOLAR 32.591
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2494.104
  • ...
50 ton yardım malzemesi Suriye'ye gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’deki iç savaştan dolayı mağdur olan Suriyelilerin açlıktan ölmemek için kedi ve köpek eti yemek zorunda kaldıklarını ifade eden Şanlıurfa İnsani Yardın Platformu Başkanı Osman Gerem, İslam ümmetini Suriyelilere yardım etmeye çağırdı.

Şanlıurfa İnsani Yardın Platformu tarafından hazırlanan 2 yardım TIR’ı Suriye’deki savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere yola çıktı.  Hazırlanan TIR’larda giysi, battaniye ve gıda olmak üzere toplam 50 tonluk yardım malzemesi bulunuyor.

Konu hakkında açıklamada bulunan Osman Geren, üç yıldır Suriye savaşı mağdurlarına yönelik sınır içi ve sınır dışına yardım gönderdiklerini, bugünde 167’nci ve 168’nci yardım tırlarını sınır ötesine göndereceklerini belirtti.

“Kedi ve köpek eti yiyorlar”

Geren, “Savaş altında olmalarından dolayı Şam ve Halep bölgeleri için Suriye âlimleri tarafından açlıktan ölmemeleri için köpek ve kedi eti yemeleri konusunda fetva verildi. Ve bu fetva ikinci defa daha tekrarlandı. Özelikle o bölgede insanlar aç ve açıktadırlar. Ve insanlar soğukta donarak ölmekte. İnsanlar orada ölmemek için kedi ve köpek eti yemek zorunda kalıyorlar. Bizde bu nedenle İslam Ümmetini bu insanlara sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bunun için tüm insanların ellerinden gelen yardımı yapmalarını istiyoruz.” dedi.  (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir