• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2505.159
  • ...
'Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle kış aylarında azalan kan bağışına destek olmak için Kızılay Kan Merkezi tarafından düzenlenen ‘Kan Bağışı’ kampanyasına katılan personel ve vatandaşlar, Belediye içerisinde kurulan stantta kan bağışında bulundular.

Kan vermek isteyen vatandaşlar önce kan bağışçısı bilgilendirme formu doldurdu. Genel durumu değerlendirilen bağışçının, kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alındı. Daha sonra sağlık açısından sorunu bulunmayan personellerden kan alındı.

Gaziantep Kızılay Kan Toplama Merkezi sorumlusu Dr. İsmail Candan Cerit, “Kızılay Gaziantep Kan Bağışı Merkezi olarak böyle bir kampanyaya destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Kış mevsiminde olduğumuz için ve vatandaşlarımız kan vermekten korktukları için, hastaneleri kan ihtiyacını karşılamak adına sıkıntı çekiyordu. Böyle organizasyonlarla hastanelerin kan ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Tüm halkımızı kan vermeye bekliyoruz. Şuanda 3 Doktor ve 12 ekip arkadaşımızla birlikte kan bağışı alıyoruz. Şuan itibariyle 140 ünite kan bağışı aldık. İnşallah ilerleyen saatlere doğru bu ünitelerimizi daha da çoğaltırız.” diye konuştu.

Kan bağışında bulunanlar ise,  “Kan bağışında bulunmak, kişisel ve toplumsal açıdan büyük önem arz eder. Kişisel sağlık açısından, önerilen bir işlev olmakla beraber, toplumsal açıdan hayat kurtaracak kadar değerlidir.   Unutulmamalıdır ki gereksinim duyduğumuzda ihtiyacımız olan kanı bulabilmemiz için kan bağışlamamız gereklidir.” dediler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir