• DOLAR 32.579
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2424.01
  • ...


 

Diyarbakır’da 19 bin metrekare alanda kurulan tavuk çiftliğinde 3 bin tavuk ile günlük ortalama 1800 yumurta imalatı yapabileceğini söyleyen Salma Tavuk çiftliği sahibi Mustafa Uruç, oluşturduğu bu tesis ile bölgenin yumurta ihtiyacını karşılayacağı iddiasında bulundu.

Halk arasında köy yumurtası üretimi anlamına gelen Salma Tavukçuluk yöntemiyle yumurta üretim çiftliği kuran girişimci Uruç,  kurallarına göre yapılması durumunda Salma Tavukçuluğun çok kolay, basit, karlı ve geleceği çok parlak bir iş sektörü olduğunu söyledi.


Hedefinin 11 bin tavuk ile bölgenin en büyük tavuk çiftliği olması olduğunu söyleyen Uruç, “Güneydoğu’da kurduğumuz ilk çiftlikte 19 bin  metre kare alanda  3000 adet tavuk var. Şu anda  günlük 1800 yumurta doğal yumurta verecektir. Çok yakın zamanda hedefimiz olan 11  bin tavuk ile üretime devam edeceğiz.” dedi.

6 bin metre kare salma alanları olduğunu da söyleyen Uruç, çiftliğin toplam alan olarak 19 bin metre kare olduğunu ve  toplam 20    personel çalıştığına vurgu yaptı.

Almanya’da yaşadığını ancak Diyarbakır’a gelip böyle bir sektörde adım attığını belirten Uruç, “Ben Diyarbakırlıyım, Almanya’da yaşıyorum. Diyarbakır’ımıza yakışır  bir doğal yumurta çiftliğini kurduk.  ” dedi. – İLHKA