• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...

Bursa Kent Konseyi (BKK) Başkanı Semih Pala, hür teşebbüsün yani özel sektörün istihdam alanlarının yüzde 87’sini karşıladığını ifade etti.

Bursa Mühendis Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD) tarafından yapılan seçimli genel kurulda başkanlığına Orhan Efe seçildi. BUMİAD’ın kuruluşundan bu yana başkanlığını üstlenen İlker Özaslan başkanlığı Orhan Efe'ye devretti.

BUMİAD genel kurulunda konuşma yapan BKK Başkanı Semih Pala, "Mühendis ve mimar işadamlarının ekonomik sistemin işleyişine yönelik fikir ve çözüm üretmeleri gerekiyor. 75 milyonluk ülkemizi beş milyon vergi mükellefi sırtlamış ve gerçek vergi üretimi beş milyon kişi tarafından yapılıyor. Ülkemizde her yıl bir milyon kişiye iş alanı açılması gerekiyor. Devlet ancak yüz bin kişiye iş verebiliyor. İş alanı bekleyen yüzbinlerce kişiye de özel sektör, hür teşebbüs yer açacak. Hür teşebbüsün önündeki tüm mali ve idari zorluklar kaldırılmalı ve her türlü kolaylık sağlanmalıdır." dedi.


BKK Başkanı Pala, "Bursa'da yeni sanayi bölgeleri açılmak isteniyor. Kentimizde 13 Organize, 9 Islah OSB ve diğer sanayi bölgeleri var. 45 milyon metrekareden fazla tanımlanmış sanayi bölgelerinde 20 milyon metrekareden fazla boş alan var iken 13 milyon metrekare yeni sanayi alanı açılmalı mı? Bursa Kent Konseyi, 30 Ocak Cuma Saat 14.00'de Merinos AKKM'de yeni sanayi alanlarını konuşacak." ifadelerini kullandı.(İLKHA)