• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
İslam karşıtlığına karşı 21 dilde imza kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`da İslam'ın terörle anılmasını engellemek ve yükselen İslam karşıtı haberlere karşı başlatılan "İslam'a karşı medyadaki kışkırtmayı durdurun!" adlı imza kampanyası genişleyerek devam ediyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında başlatılan imza kampanyası Almanca, Danca, Çince, İngilizce, Türkçe, Arapça, Macarca, Fransızca, Rusça, Hırvatca, Malezce, Portekizce, Polonca, Japonca, Boşnakça, İtalyanca, Latince, İspanyolca, Hollandaca ve Zulu olmak üzere genişletilerek 21 dilde dünya çapında sürdürülüyor.

Kampanyanın hedefi, farklı dillerde dünyaya, "İslam dini terörist bir eylem ile birlikte anılamaz, İslam Huzur ve Barış dinidir, hep birlikte İslam`a karşı medyadaki ve toplumdaki  kışkırtmayı durdurun" mesajı vermek olarak açıklandı.

Kampanyayı başlatan Türkiye asıllı Alman Yazar Önder Demir daha önce yaptığı açıklamada, son 20 yıldan beri İslam dini ve Müslümanların Alman medyasında terör ve terörizm ile birlikte anıldığını belirterek, 'İslami terör' ifadesinin Alman halkını Müslümanlara ve İslam dinine karşı kışkırttığını söylemişti.

Dünyada hiçbir dinin haberlerde dahi olsa terörizim ile anılamayacağını ifade eden Demir, bu nedenle yetkililere sesini duyurabilmek için böyle bir imza kampanyasını başlattığını belirtti.

https://www.openpetition.de/petition/online/stoppt-die-hetze-in-den-medien-gegen-den-islam adresinden oy kullanılabilecek kampanya 27 Mart 2015 tarihine kadar sürecek.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir