• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
Bingöl'de Kutlu Doğum Siyer Sınavı başvuru süresi uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl il koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan açıklamada, kış şartları ve devam eden taleplerden dolayı daha önce 25 Ocak olarak belirlenen son başvuru tarihinin üç gün daha uzatılarak, 28 Ocak olarak belirlendiği belirtildi.

“O’nu daha iyi öğrenmek, O’nu daha iyi anlamak ve O’nu daha iyi yaşamak”

Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl koordinatörlüğünden yapılan açıklamada: “Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her yıl Peygamber âşıklarına adeta kutlu bir heyecan yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yıl da, ‘O’nu (sav) daha iyi öğrenmek, O’nu daha iyi anlamak ve O’nu daha iyi yaşamak’ sloganıyla, Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nın startını verdik. Hamdolsun, bu yıl kış aylarına denk gelmesine rağmen, sınava ilgi ve alaka iyi düzeyde. Başvuru ve kayıt sayısında her geçen gün artış oluyor. Bizler, mevcut kış şartlarını ve devam eden talepleri dikkate alarak, sınav başvuru tarihini üç gün daha uzattık. Bazı sebeplerden dolayı başvuruda bulunamamış ve kaydını yaptıramamış kardeşlerimiz, bu süre zarfında daha önce belirlediğimiz merkezlere başvurup kayıtlarını yaptırabilirler.” ifadelerine yer verildi.

“Hz Peygamber,  bizim yüce değerimiz, kırmızı çizgimiz ve adeta namus-u ekberimizdir”

“Özellikle son zamanlarda Paris saldırıları bahane edilerek, Peygamber Efendimize atfen düzenlenen ve bazı kendini bilmez küstah medya organlarınca yayınlanan karikatür olayı da bu yıl içerisinde Peygamber Efendimiz hakkında yapacağımız etkinlik ve aktiviteleri daha bir anlamlı kılmaktadır.”denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Zira Hz Peygamber,  bizim yüce değerimiz, kırmızı çizgimiz ve adeta namus-u ekberimizdir. Şu veya bu şekilde O’na yönelik yapılan hiçbir sözlü, yazılı veya görsel hakaret kabul edilemez. O’nun şahs-ı manevisine yönelik bir saldırı, koca İslam ümmetinin her bir ferdine yapılmış sayılır. Bilakis O (sav), mü’minlere anne ve babalarından ve kendi canlarından daha evladır. İslam düşmanlarının bunu iyice bellemesi gerekir.”

Açıklamanın devamında, “İnşaallah Peygamber aşığı halkımız, özellikle eli kalem tutan gençlerimiz, Peygamber düşmanlarına inat, O’nu daha fazla okuyacak, anlayacak ve sünnet-i seniyyesini yaşama gayretinde olacaktır. Bu yıl yapacağımız umre ödüllü siyer sınavı bu bakımdan daha anlamlı ve önemli olup, tüm kardeşlerimizi bu hayırlı yarışa, bu kutlu heyecana davet ediyoruz.”ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir