• DOLAR 32.589
  • EURO 34.866
  • ALTIN 2505.05
  • ...
6-8 Ekim Olaylarında Polisin Tavrına Soruşturma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Yeni Akit'e değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 6-7 Ekim olayları öncesinde rapor ya da izin alan emniyet mensupları hakkında Emniyet içinde bir soruşturma yapıldığını söyledi.

Diyarbakır`da hiç olayların olmadığı ilçelerde, Hani`de, Kocaköy`de son zamanlarda olaylar olmasının da paralel yapıyla ilgili olabileceğine dikkat çeken İçten, “Biz hukukun içinde kalarak bunlarla mücadele veriyoruz. Bu yüzden bugünden yarına sonuç almak mümkün değil. Gerçeği önümüzdeki günlerde göreceğiz” diye konuştu.

“PARALEL YAPI DİYARBAKIR`DA GÜÇLÜ”

Diyarbakır`ın, paralel yapının bölgede en güçlü olduğu il olduğunu anlatan İçten, “Dicle Üniversitesi, öteden beri bunların yuvalandığı bir yer durumunda. Sadece emniyet ya da üniversite değil. Her alanda çok güçlüydüler. 1990`lı yıllarda olayların en fazla olduğu, faili meçhullerin yoğun olduğu dönemlerde, paralel yapının elemanları yıllarca hep suskun kaldılar. Yıllar sonra onların olayların arkasında olduğu ortaya çıktı. Sessiz kalmışlar, devletin gözünü kapatmışlar” ifadelerini kullandı.

“PARALEL YAPI PLÂNLARINI DİYARBAKIR`DA UYGULAMAYA SOKUYOR”

Diyarbakır`ın, tüm bölgenin yüzünü döndüğü en hassas il olduğunu kaydeden Cuma İçten, “Bu yüzden hem devletin içindeki hem PKK içindeki paralel yapılar, kirli planlarını Diyarbakır üzerinden uygulamaya sokuyorlar. Diyarbakır`da halkın tamamı, çözüm sürecini ciddi anlamda destekliyor. Diğer partilere oy verenler de destekliyor. Artık onların nefes alacak alanları çok dar” görüşünü dile getirdi.  Paralel yapı, bölgede sürekli algı yönetimi yaptığını, bunda zaman zaman da başarılı olduğunu aktaran İçten, “Ama biz buradayız, bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

İçten şöyle devam etti: “Ankara, İstanbul`da, 17-25 Aralık operasyonlarında yer alan ve buraya gönderilen emniyetçiler, insanları bezdirmek, yıldırmak için art niyetli davranmışlarsa bunu tespit etmek mümkündür. Emniyet, kendi içinde yürüttüğü soruşturmayla bunu tespit edecektir diye düşünüyorum”

SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNDEN DÂVÂ AÇILABİLİR

Konuyla ilgili gazetemize konuşan Hukukçular Birliği Vakfı Başkanı Alaaddin Varol da, “Olay valimizin anlattığı gibiyse çok vahim bir durum söz konusu. Emniyetin içine sızmış büyük bir örgütle karşı karşıyayız. Bu durum sadece emniyet değil, doktorlarla da ilgili gibi görünüyor. Konu, Cumhuriyet Savcılığı`nca soruşturulacak. Yargı süreci sonunda suçlu bulunurlarsa, hem memuriyetten atılırlar, hem de hapis yatabilirler” şeklinde bilgi verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir