• DOLAR 32.331
  • EURO 35.058
  • ALTIN 2283.067
  • ...
Bursa Mimarlar Odası: Osmangazi sınıfta kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi ve Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi başkanları, Osmangazi Belediyesi’nin Soğanlı kentsel dönüşüm projesini düzenledikleri basın toplantısı ile değerlendirdi.

BAOB’da yapılan toplantıda oda başkanları adına basın açıklamasını kamuoyu ile paylaşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, Osmangazi Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışmalarındaki notunu, hazırladıkları karne ile açıkladı.

"Biz hiçbir kuruma not vermeyiz ve puanlama yapmayız"

Türkiye Mühendis Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı meslek odalarının sorumluluklarını gerçekleştirirken hiçbir kuruma not vermediğini ve puanlama yapmadığını belirten Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, “TMMOB’a bağlı odalar ancak ve ancak yanlışı tespit eder, kamuoyunu bilgilendirir ve ilgili kurumdan veya kurumlardan yanlışlarını düzeltmesini beklerler. Bunu da kamuoyu adına yaparlar. Belirttiğimiz gibi biz hiçbir kuruma not vermeyiz ve puanlama yapmayız. Ancak bugün bu tavrımızı, bu plana yönelik olarak,  yaşadığımız süreçte kamusal fayda sağlamaya yönelik iyi niyetli yaklaşımımızı bir “algı operasyonu” ile oldu-bittiye getirerek meslek odalarını projenin yanında gibi göstermeye çalışan Osmangazi Belediyesi için bozuyor ve Osmangazi Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm notunu açıklıyor; karnesini veriyoruz” dedi.

"Kentsel dönüşümde örnek bir uygulama yok"

Ülkedeki kentsel dönüşüm çalışmalarında iyi bir uygulama göremediklerini ifade eden Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Hakan Karademir ise, “Ne yazık ki ülkemizde biz ülkemizde kentsel dönüşümde iyi bir uygulama görmedik. Bütün bu kentsel dönüşüm uygulamalarına bu nedenle çok hassas yaklaşıyoruz. Öyle bir durum ki, bütün ülke kentsel dönüşümle çalkalanırken, koca ülkede herhangi bir ilde gösterilebilecek bir örnek oluşturulamadı. Çok ciddi incelemeler yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

"Bu yasayla kentsel dönüşüm değil, ranta dönük bir dönüşüm yapılabilir"

Bursa’nın deprem riskinin yüksek bir il olduğuna dikkati çeken Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Murat Arabacı da, “Bursa gibi deprem riski yüksek olan bir coğrafyada yaşıyorsanız ve şu mevcut durumda bazı şeyleri düzeltmek için halk arasında kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen bir yasaya ihtiyacımız var. Ancak diyorum bu yasanın içeriğine baktığımızda bunun ranta dönük bir dönüşüm olacağı da açıktır” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir