• DOLAR 32.569
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.887
  • ...
Arınç: 200 polis ihraç edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın arından yaptığı açıklamada son olarak Hakkari ve Cizre ile geçmişte Şırnak ve Yüksekova'daki bazı olaylarda kolluk kuvvetlerinin kasıtlı ihmali olduğu iddisıyla ilgili soruşturmalar yapıldığını söyledi. 200 polisin meslekten ihraç edildiğini ve 700 polis hakkında da devam eden soruşturma olduğunu belirten Arınç şunları söyledi:

"Sadece Hakkari, sadece Cizre değil, daha önce Şırnak merkezde vuku bulan bazı olaylarda, Yüksekova'da vuku bulan bazı olaylarda, paralel yapının da işbirliği içerisinde olabileceği, istihbarat saklama noktasında veya operasyon yapmama konusunda bazı eylemlerin tespit edildiği konuşuldu. Esasen kümülatif bir rakam vermek istemiyorum ama farklı sebeplerle kolluk güçleri hakkında açılan idari soruşturmalar var, meslekten ihraç edilenler var, yargıda hakkında iddianame tanzim edilenler, tutuklananlar var.

Şüphesiz bunların hangi suçları işlediği, bu suçlara ait delillerin neler olduğu dosyalarında açıkça yazılıdır."

"Ayrıca olaylar bütün boyutlarıyla inceleniyor. Çünkü orada HDP'li milletvekillerinin de gitmesi ve bazı talimatların verilmesini takiben bunun geriye 12 yaşındaki bir çocuğun cansız cesedi olarak dönmesi, hepimizi fevkalade üzdü. Bunların hepsi bir mesaj olabilir. Yani, 'biz silahı elden bırakmayız, şiddeti elden bırakmayız, burası bizimdir, kimseye vermeyiz, burada ancak biz olabiliriz, başkasının burada yaşama hakkı yoktur' diyen bir eşkıya grubu varsa bunlarla mücadele etmek, bunların sesini kesmek, bunları o bölgeden artık ilişiğinin kalmayacak şekilde uzaklaştırmak, şüphesiz hükümetimizin görevidir."

"Bir taraftan toplumsal olaylar, şiddet olaylarına dönüşmesin, kan dökülmesin diye çaba sarf ederken bir taraftan da Cizre‘de, o Peygamber şehrinde, Hazreti Nuh'un bulunduğu bir şehrimizde, böylesine gözü dönmüş canilerin, cinayet işlemesine kesinlikle izin vermeyeceğiz" diyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz bir hukuk devletiyiz, hukuk devleti içerisinde herkes yaptığının karşılığını mutlaka görecektir. Ama o bölgede yaşanan olaylarda eğer paralel devlet yapılanmasıyla ilgili bir irtibat sözkonusu ise bu gerçekten yaşadığımız olayların vahametini göstermesi bakımından ilginçtir. Paralel devlet yapılanması adı ne olursa olsun mücadele etmemiz gereken ve ne olursa olsun müsamaha etmeyeceğimiz bir yapıdır. Bu konuda MİT Müsteşarı da bakanlarımız da neler yapıldığı ve neler yapılacağı konusunda ayrıntılı bilgi vermişlerdir." 

Doğruhaber / Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir