• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın ve Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım` ın katılımıyla BTB` de gerçekleştirilen toplantıda bulunan çok sayıda esnaf, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı hakkında detaylı bilgi alma fırsatı buldu.

Bursa Ticaret Borsası (BTB), ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Kanunu`nun detaylarını esnafla paylaştı. Toplantıda konuşan Öztürk, “Yeni kanunla birlikte alışveriş merkezlerinde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi ortak kullanım alanları da olacak” dedi.

Toplantıda yasanın bir ihtiyaç üzerine doğduğunu belirten Öztürk, dünyanın her yerinde esnafı koruyan kanunların olduğunu hatırlatarak, bu çalışmanın tüm kesimlerden beğeni topladığını dile getirdi. Ayrıca yeni kanunla birlikte alışveriş merkezlerinde acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi ortak kullanım alanlarının da olacağını ifade eden Öztürk, kanunda perakende işletmelerin bir kısmının ya da tamamının çalışma saatlerinin, meslek kuruluşlarının müşterek teklifi üzerine yetkili idarenin görüşü alınarak vali tarafından belirleneceğini de sözlerine ekledi.

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının da artık AVM` lerde yer alacağını ifade eden Öztürk, “Bursa`da unutulmaya yüz tutmuş bıçakçılık gibi birçok el sanatı artık AVM` lerde yer alacak. Alışveriş merkezlerinde sadece ünlü markalar değil, yerel markalar da yer alacak. Kültürel ve sosyal aktivitelerin daha fazla organize edileceği AVM` ler artık sadece bir alışveriş merkezi değil sosyal bir alan olacak” dedi.

Perakende yasasının oldukça önemli bir yasa olduğunu dile getiren BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın ise, bu konunun bugüne kadar ele alınmadığını vurgulayarak, yasayı bir başlangıç olarak nitelendirdi.

Toplantının sonunda BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk `e Yeşil Türbe`nin resmedildiği ipek bir tablo takdim etti. (İLKHA)