• DOLAR 32.575
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2420.05
  • ...
`israil Gazze`ye Saldırırsa Biz de Savaşırız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eski Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed El Baradey, Mısır’da Hüsnü Mübarek iktidarının sona ermesinden sonra adı Cumhurbaşkanlığı için geçen isimlerin başında geliyor. Baradey cumhurbaşkanı olması durumunda, Mısır’ın Ortadoğu politikalarındaki tutumunun değişeceğinin ipuçlarını verdi.

El Vatan gazetesine mülakat veren Baradey, “Eğer İsrail Gazze’ye saldırırsa biz de Siyonist rejime savaş açarız” diye konuştu. Baradey ayrıca olası bir İsrail saldırısında Refah sınır kapısını açacağını ve Arap Birliği savunma anlaşmasının yürürlüğe sokulacağını da söyledi.

“İsrail, Filistin’in ruhunu kontrol ediyor” diyen Baradey, İsrail-Filistin barış görüşmelerinde yaşanan tıkanıklığın nedeni olarak da iki taraf arasındaki güç dengesizliğini gösterdi.

Seçimler öncesinde iç kamuoyuna da mesaj gönderen Baradey, eğer seçilirse önceliğinin gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesi olacağını söyledi.

MUSA: EN BÜYÜK SIKINTI İSRAİL’İN OLUMSUZ TAVRI

Baradey’in en büyük rakibi olarak gösterilen Arap Birliği Başkanı ve Mısır’ın eski Dışişleri Bakanı Amr Musa da geçtiğimiz günlerde İsrail’i suçlamıştı. Musa, 1991-2001 yılları arasındaki dışişleri bakanlığı dönemindeki en büyük sıkıntının İsrail’in barış sürecindeki olumsuz politikaları olduğunu söylemişti.

Musa yaklaşık bir ay önce verdiği mülakatta şunları söylemişti:

“Bizler barış görüşmelerini hiç bir yere varmadan durmadan dönüp duran bir çembere benzetiyorduk. Benim düşüncem İsrailliler’e kaşı dürüst olmamız ve tedbirleri dış politika araçlarırını kullanarak yapamamız gerektiğiydi. Belki bu tutum, İsrail’den kaynaklanan konulardaki eksikleri aydınlatabilir.”


ntvmsnbc

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir