• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Peygamberimize yapılan hakarete tepkiler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Efendimize (sav) hakaret eden Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo ve çirkin karikatürleri yayınlayan Cumhuriyet gazetesine karşı İdilli esnaf büyük tepki gösterdi.

Konu hakkında öfkelerini İlke Haber Ajansı`na konuşarak dile getiren esnaf, yapılan hakaretin kabul edilemez olduğunu ifade ettiler.

Yapılan küstahlığı lanetlediklerini ifade eden İdilli esnaf Yusuf Ersoy, “Fransa`nın Charle Hebdo dergisi ve derginin Türkiye`de ki taşeronluğunu yapan Cumhuriyet gazetesi, FOX TV ve bu işe çanak tutan diğer yayın kuruluşlarını buradan telin ediyoruz. Ayrıca bir Müslüman ülkenin Başbakanı olan Ahmet Davutoğlu`nun bebek katili Siyonist terör devleti başbakanı Netenyahu ile aynı safta bulunmasını doğru bulmadık. Sadece Türkiye`nin değil bütün dünya Müslümanların bu küstahlığa sessiz kalmamasını ve Peygamberine sahip çıkmasını istiyoruz.” dedi.

İdil esnafından Muhsin Yıldız da bir Müslüman olarak bütün ölümlere karşı olduğunu, fakat İslami değerlere karşı yapılan bu saldırıların da kabul edilemez olduğunu söyledi.

 Cumhuriyet gazetesinin yaptığını da manidardır bulduğunu ifade eden Yıldız, “Cumhuriyet gazetesinin yaptığını ben manidar buluyorum. Bir sürpriz olarak gelmedi ve sürpriz olarak görmüyoruz. Son olarak Hristiyanların ruhani lideri papanın bir söyleşi vardı. Anneme küfreden birisi olursa yumruğu benden yer demişti. Bizler de diyoruz ki; Peygamber efendimiz anamızdan babamızdan daha çok seviyoruz.” ifadelerinde bulundu.

İdilli başka bir esnaf Sait Saka ise İslam`ın birçok ülkesinde her gün yüzlerce Müslüman`ın öldürüldüğünü ve batının kör, sağır ve dilsizi oynadığını ifade ederek şunları söyledi; “Her gün Amerika, İsrail ve yandaşlarının desteğiyle yüzlerce Müslüman öldürülüyor, kimsenin sesi çıkmıyor. Fransa`da 12 kişi öldü diye bütün batı ayağa kalktı. Peki, siz Müslümanlar için neden sağır dilsizi oynuyorsunuz? Filistin`de taş üstüne taş bırakılmadı. 2 bin 500 insan öldürüldü ve kimsenin sesini çıkmadı.” dedi.  

İdilli esnaf, tüm Müslümanların bu mesele için ayağa kalkması ve tepkilerini göstermesi gerektiğini dile getirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir