• DOLAR 32.504
  • EURO 34.584
  • ALTIN 2490.436
  • ...
“Allah; İslam`ı yaşamaya hiç kimsenin engel olmaması gerektiğini söylüyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından dönem sonu etkinliği çerçevesinde Bağlar Gençlik Merkezinde düzenlenen Mevlit Kandili programı, öğretmen, öğrenci ve öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Programda konuşan Mehdi Hacet, Hz. Muhammed (sav)`i sevdiğini iddia edenlerin, onun hoşuna gitmeyecek davranışları terk etmesi gerektiğini söyledi.

“Sevgi sadece sözden ibaret değildir.”

Kuran Tilaveti ile başlayan programda, Kürtçe Mevlit ve ilahiler okundu. Programda, Mevlit Kandilinin önemiyle ilgili konuşan Mehdi Hacet, sevgini sadece sözden ibaret olmadığını söyleyerek, “Sevgi demek Hz. Muhammed`i (sav) yaşamak, onu hayatında örnek almak demektir. Onun ahlakı ile ahlaklanmak, değerlerine sahip çıkmak ve onun mücadele ettiği yolu sürdürmektir. O yolda mücadele etmek ve devam etmektir.” Şeklinde konuştu.

Hacet, “Allah şöyle buyuruyor: ‘Eğer babanız, çocuklarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiret ve kabileleriniz ve yahut kaybetmesinden korktuğunuz ticaretiniz ve sevdiğiniz değerleriniz, size Allah`ın emir ve yasaklarınızı yerine getirmenizde engel oluşturuyorsa, o zaman Allah`ın emri yerine gelene kadar bekleyin!` Allah, İslam`ı yaşamamıza hiç kimsenin engel olmaması gerektiğini söylüyor ve bunları engel olarak görenleri de uyarıyor.  Ne ailemiz, ne malımız, ne mülkümüz, ne mevkiimiz, ne de makamımız bizi Allah yolundan alıkoymamalı.” ifadelerini kullandı.

“İslam için her şeyden vazgeçebilecek bir düşünceye sahip olmalıyız”

Allah Resulünün hangi ahlaktan hoşlanıp hoşlanmadığını, hangi davranışı uygun görüp görmediğini düşünerek hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Hacet, “Eğer, Peygamberi sevdiğimizi iddia ediyorsak, onun hoşuna gitmeyecek davranışları terk etmeliyiz. Gerçek sevgi budur.  İman edenler cennete, iman etmeyenler ise cehenneme gidecektir. İman, teslimiyet demektir. Sözlerimizle ahlakımızla, davranışımızla ve yaşayışımızla bunu göstermek zorunda olduğumuzu asla unutmamalıyız. Allah ve Resulünün sevgisi için her şeyden vazgeçebilecek bir düşünceye sahip olmalıyız.” dedi.  (M. Sıddık Bilge-Emrah Deniz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir