• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
CHP`li Belediyeden tek parti zihniyeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Adana İl Başkanlığı, yapacakları 1. Olağan İl kongresi için Seyhan Kültür Merkezine yaptıkları başvurunun, keyfi bir kararla reddedildiği belirtildi.

Başvurularının reddedilmesine tepki gösteren HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı, kararı tek parti zihniyetinin yansıması ve ideolojik olarak değerlendirdi.

Parti olarak belediyeye yazılı dilekçe verildiği ifade edilen açıklamada, başvurunun önce kabul edilip sonra reddedildiği belirtilerek kararın ideolojik olduğunun altı çizildi.

Açıklamada, başvuru süreci şöyle anlatıldı: "Hür Dava Partisi Adana İl Başkanlığının, 15 Şubat 2015 Pazar günü yapılacak olan 1.Olağan Kongresini gerçekleştirmek amacıyla yer tahsisi için Seyhan Belediyesi Kültür Merkezine başvurduk.

Yaptığımız başvuru önce kabul edilip, daha sonra Kültür merkezinden sorumlu Müdür Güven Boğa`nın keyfi ve bir o kadar da ideolojik olduğu anlaşılan tavrı ile reddedilmiştir.

Kültür merkezini Belediye olarak hiçbir siyasi partiye vermeyeceklerini belirten Kültür Merkezi Müdürü Güven Boğa`ya, belediyenin aldığı kararı görebilir miyiz dediğimizde, bunun Belediyenin değil, kendi şahsi kararı olduğunu belirtti.

Bu sorunu aşmak için kendisiyle görüştüğümüz, Başkan yardımcısı Abdulkadir Özdemir, bize döneceğini belirtmesine rağmen hala partimize bir dönüş yapılmamıştır. Seyhan Belediye başkanı Zeydan Karalar ile görüşme talebimize ise, talebinizi başkana ilettik, bütçe görüşmeleri nedeni ile kimseyle görüşmeyeceği şeklinde cevap verildi."

Hala tek parti özlemi içindeler

Belediyelerin imkânlarının halka dağıtımı hususunda ideolojik yaklaşımlardan uzak durulması gerektiğinin altı çizilen açıklamada CHP`nin halkın bütününü kucaklamasını öğrenmesi gerektiği vurgulandı.

Belediyelerin fert ve kurumlara düşüncelerine göre muamele etmemesi gerektiği dile getirilen açıklamada, ideolojik yaklaşımların hâkim olduğu makamların halkın bütününü kucaklamasının onlara eşit yaklaşmasının düşünülemeyeceği belirtildi.

İsminde Halk kelimesi bulunan CHP'nin, belli bir kesimin değil, halkın bütününü kucaklamayı öğrenmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, "Sürekli bir şekilde Demokrasiden dem vuran CHP`li yöneticilerin, hala tek parti oldukları dönemlerin özlemi ile yaşadıklarına bir kez daha şahit olduk." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir