• DOLAR 32.328
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2300.783
  • ...
Suriyeli öğrencilere battaniye yardımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKSAM) tarafından, ‘Yoksullarla Dayanışma Haftası` kapsamında, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Diyarbakır`a gelen Suriyeli ihtiyaç sahibi öğrencilere battaniye yardımı yapıldı.

Suriyeli sığınmacılar için düzenlenen yardım kampanyası kapsamında toplanan battaniyeler, Bağlar ilçesinde bulunan Şehit Nesrin Ünügür İlköğretim Okulu`nda okuyan Suriyeli öğrencilere dağıtıldı.

“Sosyal yardımlaşma kültürümüzde olan önemli bir geleneğimizdir”

Yaptıkları yardım kampanyası hakkında bilgi veren DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Nuriye Mete, “Sosyal yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzde olan önemli bir geleneğimizdir. Bunu yaşatmak ve bu anlamda bir farkındalık yaratmak istedik. Bu bir başlangıç olacak. Kışın soğuk olması nedeniyle bunu battaniye olarak başlattık. Bundan sonra öğrencilerimize kaban, bot ve çizme dağıtımı yapacağız.” dedi.

Suriyeli öğrencilerin sadece maddi değil, manevi alanlarda da ihtiyaçları olduğuna değinen Şehit Nesrin Ünügür İlköğretim Okulu Koordinatör Müdürü Tuncay Yerlikaya ise yardım dolayısıyla mutlu olduklarını ifade etti.

“Öğrencilerin düzenli gıda yardımına ihtiyacı var”

Yardımların daha geniş alana yayılması gerektiğini kaydeden Yerlikaya, “Battaniye kışlık acil bir ihtiyaç olarak duruyor. Ama çocuklarımızın maddi manevi çok yönlü ihtiyaçları var. Sorulmaya, hatırlanmaya, değer görmeye ihtiyaçları var. Şu anda acil olarak mont, kaban gibi kışlık giysiye ihtiyacımız var. Öğrencilerin düzenli gıda yardımına ihtiyacı var. Çünkü bu bazı ailelerde ciddi bir sıkıntı olarak duruyor.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir