• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
“Hz. Muhammed başımızın tacıdır”..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Bağlar Gençlik Merkezinde düzenlenen Mevlit Kandili programına katılan öğrenciler, son günlerde yeniden Hz. Peygamberi hedef haline getiren karikatürlere tepki gösterdiler.

Yaşananlar hakkında duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı`na konuşan öğrenciler, Müslümanların bir bütün olarak Hz. Muhammed (sav) `e sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Bu gün okulda yaptıkları programında bir anlamda Hz. Peygamberi sahiplenmek anlamına geldiğini ifade eden Diyarbakır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Feyzanur Kireççi, Fransa`daki Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed (sav)`e yönelik hakaret içeren karikatürleri yayınlamasını şiddetle kınadığını söyledi.

Kiretçi, “Hiçbir şekilde, Peygamber Efendimize hakaret edilmesine müsaade etmemeli bu konuda Müslümanlar olarak tavrımızı ortaya koymalıyız. Öyle bir saldırı kabul edilemez. Peygamber Efendimiz, başımızın tacıdır. Ona yapılan saldırılara da asla sessiz kalamayız. Bu yüzden de Peygamber efendimize sahip çıkmak adına böyle bir program yapma ihtiyacı hissettik.”  şeklinde konuştu.

İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Nisa Güney ise, Son dönemlerde Peygamber Efendimize karşı yaşanan büyük saygısızlığın tam bir rezalet olduğunu ve bu rezalete karşı Peygamberi sahiplenmek adına böyle bir programın yapılmış olmasını kendilerince çok önemli bulduğunu söyledi. (M. Sıddık Bilge / Emrah Deniz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir