• DOLAR 32.514
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2436.094
  • ...
Habur`dan 2014 yılında yaklaşık 2 milyon araç giriş çıkış yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlü Mehmet Tuncay Bayraktar, 2014 yılında Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'a giriş çıkış yapan araç ve yolcu sayısı hakkında açıklamada bulundu. Bayraktar, karayolu ile yurt dışına yapılan ihracatın yüzde 42'sinin Habur Sınır Kapısı üzerinden yapıldığını belirtti.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Aylık yurt dışına 120 bin üzeri büyük araçlar olan tanker, kamyon ve TIR, 48 bin üzeri de küçük araçlar, giriş çıkış yapıyor. Ortalama günlük 3 bin yolcu da giriş çıkış yapıyor. Yıllık ortalama 2 milyona yakın büyük ve küçük araçlar giriş çıkış yapıyor. Bu sayının 2015 yılı içerisinde daha da çok olacağına inanıyoruz ve bunun için sıkı bir şekilde çalışmalarımız sürüyor. Gümrük sahası içerisinde ki bütün peronlarımız 24 saat durmadan çalışıyor. Personellerimiz günde 3 vardiya olarak çalışıyor."

Bayraktar, ayrıca Irak tarafına yapılacak yeni köprü ve yeni sınır kapıları ile Habur'da araç yoğunluğunun daha da artacağını belirterek, 2015 yılında araç giriş rakamlarını en üst seviyelere çıkartmak için bütün imkânları kullanacaklarını söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir