• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
Hüseyin Velioğlu Avusturya ve Hollanda`da anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avusturya ve Hollanda`da düzenlenen anma programlarında Hüseyin Velioğlu`nun hayatından ve mücadelesinden kesitler sunuldu.

“Şehit Rehber Hüseyin Velioğlu bütün bu özellikleri kendisinde barındıran nadir bir önderdi”

Avusturya`nın Vorarlberg eyaletinde faaliyet gösteren İmam Hüseyin Camii`nde düzenlenen program İbrahim Güneş`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Araştırmacı-Yazar İsmail Kasımoğlu, “Şehadet mertebesi o kadar büyük bir mertebedir ki Allah-u Teâlâ herkese nasip etmez, özel kullarına ihsan ettiği bir hediyedir. Tabii şehitlik mertebesine ulaşmanın da kendine has özellikleri vardır. Şehit olacak şahsın bu özelliklere sahip olması gerekir. İşte Şehit Rehber Hüseyin Velioğlu da bütün bu özellikleri kendisinde barındıran nadir bir önderdi. Asrımıza damga vuran, bölgemizde yeşeren ve büyük bir çığır açan nadide bir önderdi. Şehitlerimizi tanımak, onların misyonunu üstlenmek bir görevdir. İslam için Allah`ın davasına canını feda eden, çeyrek asır gece gündüz demeden, durmak bilmeden İslam`a hizmet eden Şehit Rehber`i anlatmak ve diğer aziz Şehitleri anmak sadece bir program ve bir güne sığmaz onları her daim anmalı, hayatlarını kendimize örnek alıp, onların bıraktığı mirası layıkıyla devam ettirmeliyiz.” dedi.

 

Programın ikinci bölümüne Camii İmamlarından Molla Ahmed Güneş, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

 Kur`an-ı Kerim`den ayetler okuyarak Şehit ve Şehadet kavramları üzerinde bir konuşma yapan Güneş, Allah-u Teâlâ Kur`an-ı Mubin`de şehitler için ‘Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, zira onlar diridirler, fakat siz farkında değilsiniz` ayeti ile başlayarak şehitlerin kat`i bir şekilde diri olduklarını ifade etti.

Güneş, “Şehitlerimizin hayatını okumalı ve kendi hayatımıza tatbik etmeliyiz, çünkü hakikaten şehitlerin hayatları çok sıra dışı bir hayattır. Kendine has özellikleri vardır. Bugün her Müslüman şehit olma arzusunu taşımaktadır. Ancak şehitlik mertebesine kavuşmanın gerekliliklerini yerine getirebilmelidir. Bu özelliklerinden biri kendini Allah davasına adamasıdır. Dünya zevklerine sırt çevirip, Müslümanların dertleri ile dertlenmelidir.” şeklinde konuştu.

Ekim ayında şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarına da değinen Güneş, “Kurban bayramında herkesin gezdiği, ailesi ile vakit geçirdiği bir günde o gençler kendilerini düşünmeyerek, fakirleri kendilerine tercih ettiler. Kurban etlerini dağıttıkları bir anda vahşice katledildiler. İşte hakiki şehadet budur.” dedi.

Hüseyin Velioğlu`nun anıldığı bir diğer ülke ise Hollanda`ydı.  Lahey'de düzenlenen anma programı Lahey Hicret Camii'nde okunan Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.

Hüseyin Velioğlu'nun hayatından kesitlerin anlatıldığı programda, Velioğlu için bestelenmiş ezgiler seslendirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan M. Fatih Demirtaş, dava şehitlerinin hiç birisinin basit insanlar olmadığını ve kendilerini İslam`a, davalarına adayan insanlar olduğunu belirterek Hüseyin Velioğlu`nun İslam`a adanmış ender liderlerden biri olduğunu söyledi.

Mücahid Haksever Hoca`nın okumuş olduğu şiir ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir