• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Çaresiz baba kızı için yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'un Dere Mahallesi'nde oturan Fesih Yılmaz mağdur ve ihtiyaç sahibi olduğu için işitme engellisi kızı için yardımseverlere çağrıda bulundu.  2'si özürlü 4 çocuk babası olan Yılmaz, işitme engellisi kızının 53 liralık işitme cihazının 7 bin TL'sini ödemek zorunda. Bu parayı karşılayabilecek durumda olmadığını ifade eden Yılmaz,  kızı için hayırseverlerin kendisine destek vermesi çağrısında bulundu.

"Geçimimizi halkın yaptığı yardımlarla sağlıyoruz''

11 yıldır her tarafı yıkık dökük bir evde 2'si özürlü 4 çocuğu ve eşi ile yaşamını sürdürmeye çalışan Yılmaz, "Çok perişanım çocuklarım rahatsızdır. Kızım ameliyat oldu cihaz verdiler. Tedavi için kızımı 22 kez Ankara'ya götürdüm. O'nun kardeşi de zihinsel özürlüdür. O'nu da 13 kez Ankara'ya götürdüm. Maddi durumum yok. Evimiz de eve benzemiyor ve her an yıkılabilir. Zaten ev de benim değil. Bir tanıdığın evidir ve benden kira almıyor. Geçimimizi halkın yaptığı yardımlarla sağlıyoruz. Ayda bir iki sefer çalışıyorum. Çocuklarım rahatsız oldukları için ben de onları bırakamıyorum ve çok mağdurum'' diyerek mağduriyetini dile getirdi.

"Çocuğumun hayatı bu cihaza bağlıdır''

Kızının işitme cihazının kullanım süresi bittiği için değişmesi gerektiğini fakat ödenmesi gereken parayı (7 bin TL) ödeyecek durumda olmadığını belirten Yılmaz, "Kızım işitme engellidir.  Kulağında 50 bin liralık cihaz var. Devlet bunu karşıladı fakat 7 senesi dolduğu için değiştirilmesi gerekiyor ve 7 bin TL para istiyorlar. Devlet bunun 43 bin TL sini karşılıyor fakat kalan 7 bin lirayı da biz vermek zorundayız. Bu parayı verecek durumda da değiliz. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Bu çocuğun masrafı karşılanırsa iyi olur. Çünkü bunun hayatı bu cihaza bağlıdır. Yardım bekliyorum ve herkese teşekkür ediyorum." çaresizliğine dikkat çekti.

Özürlü çocuklarını her ay Ankara'ya kontrole götürmek zorunda olduğunu ve bunun da kendisine çok ağır bir yük olduğunu söyleyen çaresiz baba hayırseverlerin kendisine yardım elini uzatmasını istiyor. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)              

Bu haberler de ilginizi çekebilir