• DOLAR 32.573
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2433.475
  • ...
Charlie Hebdo karikatürüne bir tepki de Kocaeli'den
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli’de faaliyet yürüten İzmit Umut Eğitim, Kültür, Sosyal, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut-Der) yaptığı yazılı basın açıklamasıyla, Hz Muhammed (SAV) tasvirli karikatür yayımlanmasını kınadı.

“Hz Peygamber (sav) Müslümanların kırmızıçizgisidir”

İzmit Umut-Der Başkanı İzzet Kazak tarafından yapılan açıklamada, “Aslında, yüzyıllardır Müslüman beldelerinde, Müslümanların yer altı ve yerüstü zenginliklerini sömüren, Müslümanlara kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden eşi görülmemiş zulümler yapan ve Müslüman kanını akıtmaktan zevk alan gözü dönmüş vampirler, Charlie Hebdo meselesinin niye meydana geldiğini çok iyi bilmektedirler.  Derginin; İslam Peygamberi ’ne defalarca hakaret ettiğini ve bunu adet haline getirdiğini asla unutmamalıyız. Gerçek şu ki; hiçbir kutsala hakaret kesinlikle ifade özgürlüğü olamaz, hele söz konusu Müslümanların en kutsalı, âlemlerin varlık sebebi olan Özgürlük Peygamberi Hz Muhammed (sav) olunca hadisenin boyutu apaçık ortaya çıkmaktadır. Hz Peygamber (sav) Müslümanların kırmızıçizgisidir. Hiçbir kurum ya da şahıs Müslümanların kırmızıçizgilerini ihlal etme hakkına sahip değildir. Hal böyleyken söz konusu derginin kendini masum göstermesi, bize timsahların gözyaşlarını hatırlatıyor.” dedi.

Türkiye’de söz konusu çirkin karikatüre destek verenlerin çıktığına dikkat çeken Kazak, “Ülkemizde ise İbn-i Selûl suratlılarının söz konusu dergiye destek verip, ücretsiz olarak hazırladıkları dergileri evlerimizin kapısına kadar getirmesine hiç şaşırmadık. Zira bu yapıların yıllarca küfrün tarafını tuttuklarına ibretle şahit oluyoruz. Zulmün tarafını tutmamakla beraber, zalimi kınamak ve cezalandırmanın her Müslümanın üzerine farz olduğunu da unutmamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Batının ikiyüzlülüğüne dikkat çeken Kazak, “İslam ülkelerinde yıllarca süren barbarlıklara sesini çıkarmayan, Suriye’de devam eden iç savaşın bitirilmesi için değil yürüyüş, bir toplantı bile yapamayanların Myanmar, Arakan, Doğu Türkistan, Irak, Afganistan, Çeçenistan, Karadağ, Somali, Eritre, Gazze, Kahire ve daha nice İslam beldelerindeki zulme sessiz kaldıklarına ümmet olarak şahit oluyoruz. Söz konusu yöneticilerin insanların inançlarıyla dalga geçen 12 kişinin ölümü için attığı çığlıklar, ikiyüzlülüğünün daniskası olarak görülmüştür. Mutlak güç ve adalet sahibi olan Allah (cc) hiçbir Müslüman’ı zalimlerle aynı safta bulundurmasın.” şeklinde belirtti.

Batı’nın tarihinde Müslümanların kutsallarına hakaretleri hep olageldiğini belirten Kazak, “Kab bin Eşref’ten, Danimarkalı rezil karikatürcülere ve son olarak Charlie Hebdo dergisinin yaptığı hakaretler bunun ispatıdır. Müslümanların bu tür hakaretlere hiçbir zaman sessiz kalmamaları ve bu hareketleri engellemek için ellerinden gelen bütün fedakârlıkları yapmaları elzemdir. Son olarak zalim güruhlar unutmasın ki ancak dünya gündemini değiştirebilirler. Mazlumların çığlıkları ise onları yenecek ve hatta rezil edecektir. Unutulmasın Kİ Allah (cc) ve Resulüne (sav) savaş açanlar, kaybetmeye mahkûmdurlar.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir