• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
"Batılı liderler, önce ellerindeki masumların kanını yıkasınlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ağrı Şube Başkanı Kerem Anığı, Hz. Resulullah’ı tasvir eden karikatürlerin yayınlanmasına yaptığı yazılı basın açıklaması ile tepki gösterdi.

“Batının demokrasi ve özgürlük anlayışı, bizim inancımıza ve değerlerimize hakaret temeline dayanıyor.” diyen Kerem Anığı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Her inancın kutsalları olduğu gibi İslam’ın da kutsalları vardır. Bunların başında Hz. Peygamber'in dokunulmazlığı gelir. Bizler Müslümanlar olarak insanlara saygı açısından hiçbir din ve inanç hakkında aşağılayıcı, karalayıcı yayınları kabul etmiyor ve bu tür yayınları kınıyoruz. Ancak bize göre Suriye’de, Irak’ta, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Filistin’de, Mali’de, Nijerya’da ve Cezayir’de ölen binlerce insanın canını değersiz görüp, kendi canları için sokaklara dökülen Batılı liderlerin, önce ellerindeki masumların kanını yıkamaları gerekiyor.”

“Kendi ülkesindeki insanların hassasiyetini anlayamayan dar kafalı Cumhuriyet Gazetesi”

Cumhuriyet Gazetesi’nin tutumunu aşağılık bulduğunu kaydeden Anığı, “Cumhuriyet Gazetesi’nin Charlie Hebdo dergisinin, Peygambere hakaret yaptığı karikatürleri gazetesinde yer vermesi aşağılık bir tutumdur. Kendi ülkesindeki insanların hassasiyetini bile anlayamayan dar kafalı Cumhuriyet Gazetesi, Charlie Hebdo dergisinin taşeronluğunu yapmıştır. Demokrasinin ve özgürlüğün beşiği olduğunu iddia eden Fransa, artık tahrik ve hakaretlerin merkezi olmuştur. Şunu bilmeleri gerekiyor ki, hiçbir Müslüman onların yaptıkları hakaretlere karşı sessiz kalmayacak ve şunu iyi bilinsinler ki; bu ümmet hâlâ Hz. Muhammed’in ümmetidir.” dedi.

“Milyonlarca Müslümanın ve mazlumun ölümüne kılını kıpırdatmayan Batı”

Anığı, “Bosna Hersek’te, Afrika’da, Ortadoğu’da ve Doğu Asya’da yapılan kıyım ve katliamlarla, milyonlarca Müslümanın ve mazlumun ölümüne kılını kıpırdatmayan Batı’nın, bugün Fransa’da öldürülen on iki kişi için dünyayı ayağa kaldırması, Batı’nın gerçek yüzünü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.” ifadelerini kullandı.

İslami değerlere saldırıları görmezden gelemeyeceklerini belirten Anığı, “Bu noktada Müslümanların canlarından aziz bildikleri Resul ‘e karikatür adı altında yapılan tahkir ve tezyifi şiddetle lanetliyoruz. Ve hiçbir zaman Peygamber efendimize ve İslami değerlere saldırıları görmezden gelmeyeceğimizi ilan ediyoruz.”  dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir